Electrica …

Suntem in 2007, ne laudam cu o capitala europeana, cu norme europene si cu metrou nou.
Am apreciat faptul ca au existat “baieti destepti” care au reusit sa vanda metroului bucurestean curent electric din Bulgaria, produs la Cernavoda si Vidraru.
Am apreciat faptul ca Electrica a sustinut dezvoltarea retelelor de energie electrica din capitala si m-am bucurat la faptul ca mie nu-mi mai palpaie becurile seara. Asta inseamna ca reteaua de distributie a curentului s-a dezvoltat. Hell no.
Am ramas la retelele din anii 70 -80, cand s-a construit Bucurestiul, am ramas la aceleasi fire, am ramas la aceleasi transformatoare. Si daca acum am avut doar cateva pene de curent, asta inseamna ca la vara o sa fie dezastru.

Electrica a reactionat pur si simplu romaneste. A carpit si a schimbat acolo unde au intervenit probleme. Insa are o retea de distributie a energiei veche de 30 de ani. Cabluri ce sunt ingropate in pamant de 30 de ani, ce sunt mancate de soareci, ce sunt atacate de apa, ce s-au degradat.

Stiu ca singurul raspuns al celor de la Electrica va fi:”Cumpara-ti UPS!” Uite ca nu vreau sa imi cumpar UPS. Hai sa inteleg faptul ca sunt avarii, ca se mai intampla sa bage unul 2 cuie in priza, sau ca reteaua e supra-incarcata. Dar, astea e mai bine sa se intample ziua, cand lumea e acasa si poate sa ia masurile ce se impun, nu noaptea cand dormim cu totii si atunci nu vedem ca se strica calculatorul. Si daca eu imi pierd hardul de 120 de giga, va zbura prin unul din geamurile voastre.

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply

%d bloggers like this: