EMO mania – Romania

Ce scriam eu acum cateva zile despre emo kids, preluand un articol de Andrei Gheorghe, se pare ca a fost interpretat fix exact cum nu trebuia. Ceea ce inseamna ca trebuie sa il blamez pe Gheorghe.

Adica degeaba scrii tu, cu parul alb, ca ii urasti pe astia mici ca nu ii suporti si asa mai departe, atat timp cat ei te inteleg exact invers. Si acuma iar stau si ma gandesc … a incercat cineva in ultimii 17 ani sa mai educe ceva? Nu … Oricine a incercat sa faca ceva a facut doar din rautate, doar ca sa interzica, doar ca sa nu permita si sa faca impotriva.

Si cu ocazia asta ma uit la invatamantul romanesc. De cand il stiu invatamantul asta n-a facut altceva decat sa educe generatii si generatii de rebeli. De persoane rebele, iar acum parca sunt mai multe. Sa dau exemple de invatamant bun? Parca ar fi, cele care cultivau dorinta tanarului de a invata, posibilitatile de cariera, siguranta ca exista ceva dupa scoala sigur si nu tampeniile din ziua de azi, ca termini liceul si te numesti direct somer. Aici putem sa mentionam linistiti un Havard, ce te angajeaza direct din bancile facultatii, putem sa mentionam o Politehnica ce te scoate inginer doar in acte si tu te duci sa plangi la usile institutiilor pe un salariu de sub 500 de euro… si asa mai departe.
Drept urmare, asta e cauza in care tanarul trebuie sa se gandeasca si sa aleaga singur. Drept urmare ce alege? Ce vede mai usor la televizor, ce invata de la MTV ce face mai liber … pentru ca avem libertate acum.

Dupa [ insert number here ] ani de comunism, nu stim sa mai alegem, nu stim sa mai gandim, nu stim sa luam o decizie constructiva si folositoare pentru noi. Stim doar sa copiem, sa facem ce au facut altii inaintea noastra, sa importam, dar mai ales sa aplicam solutia … las ca pica / las ca merge si asa / las ca se rezolva cumva. Asta pentru ca noi ca si natie ne-am obisnuit sa fim asupriti, sa fim cu capul plecat in timp ce cineva vine si isi da drumul pe fatza noastra.

Nu! Nu ne trebuie o mana de fier care sa ne ia sa ne bata si sa ne ghideze inspre ceva. Pentru ca asta ar inseamna sa fii un cioban la o turma de oi. Ne trebuie un conducator care sa ne placa, care sa gandeasca la fel ca noi, care sa stie ce vrem si care sa urmeasca dezvoltarea noastra si nu cea personala, sau cultul personal …. ca in cazul lui Basescu.

De ce am scris asta? Pentru ca … acum 2 zile, pe motoare, am fost fix 5 baieti imbracati in camasi si decent. Ceilalti erau cu pleata / par intr-o parte / par vopsit like emo-kids. Iar fetele … heh … aici e mai haios: sa vezi o fata in rochie de seara cu un rocker pletos langa … e worthless.

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply