Explozia nucleara, atac informatic rusesc

Am sapat un pic si am aflat cam de unde a pornit toata aberatia asta cu explozie la o centrala nucleara.

Ieri Petre a primit un telefon din Ucraina ce ii semnala problema asta si l-a rugat sa se intereseze. El a spus mai departe, lumea s-a alertat. Concomitent au aparut traducerile de la mesajele ce circulau deja in lumea rusa. Astfel, venind pe messenger, respectiv fiind mai credibile decat o stire data la televizor, anunturile si temerile au explodat in toate listele de mess. Eu am primit numai putin de trei telefoane cum ca sa ma interesez daca explozia asta e adevarata sau nu.

Ei bine nu e. Dupa cum stim acum cateva zile Rusia a declansat un atac informatic asupra Estoniei, pe un oarecare motiv. Adica i-a floodat pe aia pana cand le-a venit mintea la cap sa isi dea seama ca nu se cearta cu Rusia. Se pare ca aceeasi cauza a pornit si acum. O informatie lansata de cateva persoane cum ca ar fi avut loc o explozie la o centrala nucleara de undeva din Rusia, sau Ucraina. Bineinteles, presa, de asemenea scandalizata, in loc sa ia stirea sa o verifice si sa dea o rezolutie in acest caz, s-a limitat la a da un copy / paste din messenger.

E simplu. NU SE POATE. Toate centralele nucleare din lume sunt legate intr-un sistem de avertizare la nivel mondial. Exista un sistem bine pus la punct de avertizare si de alerta in caz de pericol pentru oricare din statele vecine sau locuitorii din imprejurimi. Vorbind despre Cernobal, dupa experienta de acolo, nimic nu mai poate fi tinut secret, iar Rusia este sistematic blamata, fiind considerata principala vinovata in acest accident.
Sa reconfirm, Cecenia NU ARE centrala atomoelectrica sau nuclearelectrica. In Cecenia ce veti gasi pe google, sunt doar niste articole cum ca Rusia transporta astfel uraniu spre Iran. Nimic mai mult. Exista centrala atomoelectrica in sudul Rusiei, pe langa Cecenia, dar e la cel putin 500 km distanta.

NU s-a intamplat nimic la nici o centrala nucleara din lume. Doar o explozie la o mina de carbuni (!!!) undeva in Siberia, deci la mama dracu. NU e un pericol pentru nimeni, nu e nici apa, nici aerul infectat. Bine … apa pute la Iasi, dar pentru asta are detalii Visurat.

In concluzie, daca mesajele de pe Yahoo! Messenger nu sunt urmate de un link, iti dai seama ca nu sunt demne de incredere. Asa ca nu le crede.

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply