Facebook Timeline pentru paginile de companii

Cam de ieri pentru pagile companiilor a aparut notificarea si butonul de timeline. Notificarea spune ca pana pe 30 martie mai aveti timp sa va jucati sau sa va pregatiti pentru trecerea la timeline, iar dupa aceasta data trecerea va fi automata pentru toate paginilie din Facebook.

Cum pregatesti pagina pentru Facebook Timeline

Pentru ca am trecut deja prin asta am cateva puncte pe care vreau sa le expun in transformarea paginii normale intr-una de timeline.

Asigura-te ca ai poza de cover normala. Poza trebuie sa fie in format lat, 16:9 de preferabil sau daca e desenata de mana sa aiba si inaltime. Daca vrei sa o desenezi de mana, asigura-te ca are 850×315 pixeli. Daca poza e si mai mare poti aranja poza in pagina sa apara cum trebuie.

Aisgura-te ca ti se afiseaza corespunzator elementele in pagina. Scoate eventuale aplicatii sau tab-uri care nu iti convin pe pagina din setarile paginii. De asemenea seteaza ce si mai ales cine publica pe timeline-ul tau, unde si ce mesaje apar.

Modifica-ti toate aplicatiile pe care le ai pe pagina. Cam toata lumea avea  aplicatiile pentru pagina, tab-urile si altele pregatite pentru 535 de pixeli. S-au dus, se vad prost, trebuie latite, trebuie modificate toate aplicatiile folosite in pagina.

Sa public pagina de timeline?

NU.

Ai vreo campanie care se desfasoara acum, ai vreun tab de tip before-like in pagina ta? Adio! Au disparut in timeline. Asa incat mai asteapta pana ti se termina campania, pana te publica Facebook-ul automat. Odata cu noul timeline pentru pagini, pierzi tab-urile create de like, before like si asa mai departe. Si cum ele erau iarasi create pe un layout mai ingust, mareste-le intai.

Ai mai multi admini pe pagina de Facebook NU publica inca timeline-ul. Riscati (pentru ca ceva nu e inca gata)  ca din conturile de admin sa nu vedeti pur si simplu cum arata pagina respectiva. Nu se aplica insa peste tot, dar am intalnit cazuri, asa ca, sa stam putin cuminti. Am raportat eroarea la Facebook, astept raspuns.

Ti-ai facut imagine de cover care sa te invite sa dai like? Atunci probabil, daca esti in regula si pregatit sa iti sperii audienta, publica timeline-ul de Facebook pentru pagini.

Ce e bine pe Facebook timeline?

Mie-mi place pur si simplu timeline-ul cu efectele sale de star sau minimalizare de mai jos. Daca aveti si poze e extraordinar. Daca nu puteti expanda statusuri, articole, share-uri si sa alternati cu ele.

Imi place si faptul ca in partea de sus avem ultimele interactiuni, cine a dat like la ce, insights (asteptam sa devina real time) si mesajele. Pentru ca acum o pagina va putea primi mesaje la fel ca orice alt utilizator. Preety cool.

Acum astept sa-mi ziceti voi de ce alte probleme v-ati mai lovit in Facebook timeline pentru pagini.

realitatea net facebook

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply

%d bloggers like this: