Faceti greva ca asa prosperam

Ce nu stiu sindicatele, dar nici guvernul nu spune e faptul ca o greva generala nu este necesara. Ce ar fi necesar, ar fi munca, reforma si gandirea cheltuielilor. Da, e normal intr-o vreme ca asta sa investesti, sa construiesti si sa faci chestii. Nu e normal in schimb sa dai banii pe lucruri de care nu ai nevoie sau pe investitii care nu iti aduc profit. Aici trebuie sa existe o expertiza, un raport, o analiza cost / profit. Insa de obicei acestea nu se intampla, pentru ca de asta suntem in .ro.

Sunt oarecum indignat ca presa ataca institutiile publice acuzandu-le ca fac achizitii tampite, dar dau exemple si mai tampite decat achizitiile in sine. Stim ca guvernul Boc e imbecil pentru ca are buget de achizitii de doua ori mai mare decat cel de investitii, dar ca Presedintia cumpara o camera foto de 10.000 de euro e un lucru normal si foarte corect. Camera aia foto ar fi putut costa si mai mult, dar nu s-au lacomit la obiective. (daca va mai intrebati de vreo 5 ori, atat costa o camera foto care trebuie sa faca niste lucruri misto) Sau voua vi se pare normal ca presedintii trebuie sa isi faca poze cu sapuniere?

Bun acum. Cine verifica investitiile? NIMENI. Inca de acum cativa ani, nu mai stiu exact cat, alesii neamului si-au votat o lege in parlament prin care ei o data nu trebuie sa dea socoteala de cheltuilei, a doua oara, curtea de conturi are niste atributii restranse, astfel incat nu se mai poate baga in orice licitatie li se pare aiurea.

De fapt sa ne gandim putin, cand am auzit de vreo reactie a Curtii de conturi cu privire la vreo investitie facuta de catre stat in ultimii ani. Daca e asa, Curtea de conturi trebuia sa vina si sa invalideze autostrada Transilvania ca a mancat prea multi bani sau sa ia alte masuri cu privire la patinoarele lui Tolontan de la Brasov.

Revenind la Greva. E normal ca oamenii sa protesteze si ca tara sa fie in greva, daca ceva se intampla. Dar in momentul de fata nu s-a intamplat nimic. Pana acum nu au scazut salariile, nu s-a redus nimic, toate astea se vor intampla de la 1 iunie, eventual. Si daca nu s-au intamplat astea, noi sa facem greva, ca sa nu mai muncim, ca sa stam linistiti acasa sau sa mergem la miting, pentru ca se vor scadea salariile.

Nu vad pe nimeni acum afectat de criza sau de faptul ca nu sunt bani (pe nimeni in afara de mine), in trafic stam cu orele de parca benzina nu s-ar fi scumpit, taxele catre stat se platesc, statul plateste salariile mari bugetarilor si nu a dat pe nimeni afara, doar i-a anuntat ca vor fi reduceri. Si totusi noi facem greva. Teoretic ideea asta de greva ar fi fost ok daca ar fi trecut sa zicem 3 luni de scaderi salariale, TVA-ul s-ar fi marit si nimeni n-ar fi avut nici o solutie.

In schimb acum nimeni nu are nici o solutie, dar nu s-a marit TVA-ul, nu au scazut impozitele. Nu s-a intamplat inca nimic. Asa ca la munca, dupa aia la furat.

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply

%d bloggers like this: