Fara motociclete de la 1 septembrie

Primaria intentioneaza sa interzica circulatia motocicletelor in Bucuresti, incepand cu 1 septembrie pe parcursul noptii. 🙂 Asta daca nu cumva va era dor de trafic ingreunat si noaptea. Drept urmare asociatia donatorilor de organe motociclistilor din romania ia act si emite un comunicat de presa in care nu e de acord cu decizia primariei capitalei.

Asociatia Motociclistilor din Romania (AMR) reactioneaza fata de intentia Primariei Capitalei de a interzice accesul motocicletelor pe timpul noptii in Bucuresti, incepand cu 1 septembrie si considera aceasta masura abuziva.

Consideram ca orice abatere de la legea de circulatie (zgomot prea mare, viteza etc.) trebuie sanctionata potrivit legii de catre organele in drept, insa nu trebuie ingradit dreptul unor cetateni de a-si folosi motocicletele (mijloace de deplasare omologate si verificate) pe drumurile publice.

Motocicleta este un mijloc de deplasare foarte util pe drumurile aglomerate, ocupa atat un spatiu de parcare mai mic cat si mai putin loc in trafic, polueaza mai putin si aduce o uzura mult mai mica la infrastructura, in comparatie cu o masina.

AMR, cu sprijinul autoritatilor (Prefectura Bucuresti, Brigada de Politie Rutiera etc.) a desfasurat mai multe campanii de promovare a mersului pe doua roti ca solutie la decongestionare, iar aceasta masura nu face altceva decat sa anuleze eforturile concertate depuse pentru imbunatatirea conditiilor de trafic din marile aglomerari urbane.

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply

%d bloggers like this: