Frica pentru votul din strainatate

Asa cum am fost obisnuiti in ultima perioada, toata lumea se bucura si se lauda acum pentru votul din strainatate. Si se lauda atat de bine incat dau pe gura imbecilitati cat ei de mari. Pe scrut ce s-a rezolvat pentru votul din strainatate, la liniuta.

– Vor fi maxim 7 cabine de vot pe fiecare sectie de votare. Nu vor fi 7, ci vor fi maxim 7 cabine de vot. Ceea ce inseamna 7 stampile, 7 membri ai comisiei. Daca unul din ei nu vine la vot, va fi o stampila in minus.
– Puteti veni cu formularele completate de acasa. Un formular poate fi descarcat de aici.
– Programul sectiilor de votare va fi de la 7 dimineata, la ora 21, ora locala a tarii unde se voteaza.

Si cam atat. Toate aceste masuri sunt pentru ca se dorește fluidizarea procesului de vot „cu respectarea acelor exigențe de a descuraja orice tentativă de vot multiplu”.
Acum, eu nu stiu unde poti face vot multiplu. Te duci in Londra, stai la coada 5 ore la ICR, apoi te duci repede la Wembley si votezi si acolo? Asta e vot multiplu? Sau votezi dimineata la Londra, dupa care dai 300 de euro pe biletul de avion ca sa votezi dupamasa la Paris?

Ma rog, cert e ca daca vreti sa votati afara, trebuie doar sa va duceti de la 7 dimineata. Starbucks-ul e deschis deja asa ca aveti si cafea proaspata. Altfel ambasadorul se scuza, iar voi …  sunteti aia care trebuie sa va faceti auziti.

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply

%d bloggers like this: