Ghinionul de a merge pe drumuri

Daca in Germania se protesteaza pentru taierea a trei sute de copaci si daca  un aeroport la intamplare are check-in direct in statia garii atasate (ca sa nu te cari cu bagajul pe scari si sa nu obosesti), la noi se cara lume in autobuze. Autobuzele sunt facute acum 30 – 40 de ani si cum inca functioneaza, sunt tocmai bune de transportat oameni.

Nu, nu veti vedea astfel de autobuze in Bucuresti pentru ca primaria le interzice accesul in oras. In schimb le veti vedea oriunde in afara oraselor mari, facand curse intre localitati rurale si autogarile oraselor. Practic sunt cea mai ieftina solutie de transport. Drumurile sunt proaste, oamenii n-au nevoie de confort, hai sa le dam un autobuz de 30 de ani ca sa ii care ca pe cartofi de colo, colo. N-au nevoie de nimic mai mult. Iar atunci cand se intampla un accident totul se spala pe maini, de la victime umane, la autoritati, la vinovati. Nu stim, a fost vremea de vina, a plouat si din cauza asta. A mai trecut o masina pe drumul ala pe care avea loc doar o singura masina. 

Daca ati fost vreodata la Vadu pe plaja, proabil stiti cum e drumul. Un fel de dig, construit ca sa, de doar 3 – 4 metri latime, pe care incape doar o masina, daca apare si a doua, devine o problema. Drum care oricum ar fi nu este deschis circulatiei. Adica n-ar avea ce sa caute nimeni acolo. Iar pe drumurile astea nimeni nu asteapta sa treaca celalalt, se baga toti, in speranta ca cineva pica de pe dig.

Ce s-a intamplat in Tulcea nu e o intamplare. E un eveniment ce se intampla in fiecare zi, insa atunci fiind noapte au reusit sa alunece cu autobuzul. Ce s-a intamplat cu oamenii din autobuz, ei bine … uite, intr-un reportaj exceptional marca Stirile Protv.


Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply

%d bloggers like this: