Google aduce servere in Romania?

Mi se pare cel putin ciudat ca un furnizor de hosting si servicii internet sa se laude ca in datacenterul sau vin Google si Akamai.  E ca si cum astia ar fi niste unii care isi cauta hosting si intreaba in stanga si in dreapta care ce cum ai si tu acolo niste servere sa pun si eu pe ele ceva. Niste VPS-uri sau niste servere in colocare pentru Google 🙂

Comunicatul de presa zice ca:

“Google Global Cache functioneaza prin redirectarea cererilor catre serverele Google aflate in Europa si SUA catre servere gazduite local in Data Centerele AdNet,  servere care mentin o copie actualizata a continutului cerut. Viteza de interconectare intre serverele Google si reteaua AdNet Telecom este de 12 Gbps”, dupa cum a explicat Calin Velea, Directorul Tehnic AdNet Telecom. Spre exemplu, un filmulet de pe YouTube, care in mod normal se incarca in 1-2 minute, se va incarca, folosind serviciile GGC, in maxim 10 secunde.

Adnet Telecom este un operator de telecomunicatii ce are ca si misiune  evolutia continua in beneficiul clientilor sai. “ Tocmai de aceea facem tot ce este  posibil sa venim in intampinarea nevoilor lor, sa fim proactivi, sa le oferim cele mai bune conditii din piata. Utilizatorii finali ai serviciilor  AdNet Telecom vor fi  extrem de multumiti de aceste imbunatatiri iar clientii AdNet din sectorul wholesale vor avea un avantaj major fata de competitorii lor deoarece vor avea clienti satisfacuti, vor consuma mai putina banda externa si vor avea si costuri mai scazute”, a declarat Liviu Tanase, Associate Manager.

Google este al doilea mare furnizor de content care vine in Data Center-ul AdNet Telecom, primul fiind Akamai.

Nu stiu de ce ma gandesc ca mai fericit ar fi fost sa se spuna ca Adnet  a oferit pentru Google infrastructura necesara conectarii. Sau ca in sediul nostru google si-a amenajat o zona in care si-a adus serverele sale.

Da chiar, astia unde au datacenterul?

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply

%d bloggers like this: