Google insista in raportarea agregatoarelor

Google stie ca exista agregatoare in lumea asta care nu fac nimic altceva decat sa crawl-uiasca si sa isi indexeze articole copiate de pe alte siteuri. Ce e mai nasol – si google o recunoaste – e ca siteurile astea ruleaza si adsense, deci se monetizeaza cumva. Drept urmare google insista asupra faptului ca siteurile astea trebuiesc raportate de fiecare data. Daca nu le pot scoate din cautare (ca nu asta e interesul lor), e sa le scoata din programul de adsense si daca tot te copiaza siteul ala, macar  nu mai castiga bani.

Partea si mai trista in toata povestea asta e ca de la inceputul anului eu am descoprerit cam doua siteuri pe zi aparute in .ro care crawl-uiesc siteuri din .ro si isi genereaza astfel trafic si pagini indexate in google. Stau sa le banez de fiecare data, iar lista de IP-uri blocate a ajuns la vreo 50k in format text.

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply

%d bloggers like this: