Hackathon, sansa pentru dezvoltare

Hackathon, sansa pentru dezvoltare

Am fost in week-end la un Hackathon organizat de catre cei de la Teamnet.  Cand am ajuns acolo, am interbat ce trebuie sa faca concurentii, iar replica a fost directa: ce, nu stii ce e un Hackathon?

Asa ca inainte de a va prezenta ce a fost la sediul Teamnet trebuie sa va zic pe scurt ce inseamna Hackathon. Si inseamna nimic mai mult decat cateva ore de programare intensiva, de o reuniune a echipelor, persoanelor, programatorilor, webdesigneri si asa mai departe, pentru a dezvolta un proiect, pentru a rezolva bug-uri, pentru a finaliza sau a merge mai departe cu un proiect sau cu o idee. Iar in 12 ore de programare intensiva, colaborativa sau individuala, concurentii trebuie sa vina cu un rezultat valabil si vizibil.

Cand am auzit care erau premiile si ce trebuiau sa faca concurentii, am zis ca daca ma pregateam putin intram si eu la Hackathon.

Asa incat am avut parte de proiecte in java, de aplicatii pentru twitter, un suport pentru parsare de fisiere mbox, un heatmap pentru vizitatorii de pagini de web, ceva exploituri, rezolvari de bug-uri in aplicatii si o aplicatie de planner tv care sa trimita diverse alerte.

Iar toti concurentii care n-au fost putini, vor castiga vouchere de 2.100, 1500 si respectiv 1400 de lei. Si pe bune, banii astia in 12 ore de programare, intr-un mediu plin de alti programatori, pe care nu ii stiai neaparat,  cu care iti puteai impartasii ideile. Si daca ziceam de idei, la cafea la tigara a fost galagie mare toata ziua. Programatorii din concurs cum aveau cateva minute libere, fugeau afara sa se consulte, sa ii intrebe pe altii sa se laude cu ce au facut, dar mai ales sa isi explice unii altora greselile.

Vedeti, nu e greu. Teoretic trebuie o firma sa organizeze astfel de evenimente. Si aici are doua lucruri de castigat, un mediu digital si de programare mai bun. Eventuali noi angajati, lucruri de succes.

 

Cu ce am ramas eu dupa acest eveniment? Cu increderea ca avem progamatori buni, oameni dedicati, muncitori si deloc lenesi, dar mai ales profesionisti si cu cea mai tare cana de cafea.

444043fcb89f11e18cf91231380fd29b 7

 

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply