Iasi – orasul inghetat in timp

A fost frig la Iasi. De fapt in toata Moldova. Si chiar daca ziua era un soare puternic, noaptea gerul iti amintea ca inca e iarna.

Daca intrarea dinspre Podul Iloaiei e misto, drum asfaltat, sosea larga, radare, Metro, tot tacamul, orasul arata fix ca acum 14 ani cand am fost ultima data acolo. Zicea cineva ca nu a vazut in 20 de ani de cand este in Iasi ca o strada sa fie asfaltata cap-coada. Si am vazut asta pe pielea mea, de am zis ca nu merg cu taxiul acolo, daca beau cumva ceva, ca dau tot afara. Ca sa nu mai zic ca nu poti conduce masina in oras. Ah, cred ca asta e o solutie a mersului incet pe strazi.

In schimb am vazut PCNet, prima retea de internet din Romania. Nu mai exista de ceva ani buni.

pcnet iasi

Au doua mall-uri, unde bineinteles ca e toata lumea. Ceva cluburi cu preturi normale.

Fetele sunt parca din alta lume. N-am vazut pe nimeni sa iasa in club cu rochia de seara, cu rochia de sclipici, cu machiaj de nunta. Sau stai, eu am alta idee despre ce inseamna un club?

In Bucuresti mai exista magazin Bucuria? Ca ala de pe Magheru am inteles ca s-a inchis. Nu stiti ce e Bucuria? Degeaba mancati dulciuri atunci. Am luat 5 kile de bomboane de la Iasi pe faza asta.

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply

%d