Imbecilitatea procesului de vot: Listele suplimentare

Imbecilitatea procesului de vot: Listele suplimentare

Anul asta Dragnea si cu Ponta au invins. Au reusit sa boicoteze procesul de vot. Ma uitam pe datele de la Biroul Electoral Central, la nivel national, din 6 milioane si ceva de oameni care au votat, pana la ora 16, doar 614.747 au putut vota pe listele speciale.

Si aceasta dintr-un singur motiv. Listele speciale, trebuie sa aiba pe langa ele o declaratie pe proprie raspundere ca persoana respectiva nu a mai votat si in alta parte. Adica daca esti student din Cluj si votezi la Bucuresti, trebuie sa dai o declaratie pe proprie raspundere ca nu ai votat la Cluj si ca nu ai dezlipit abdtibildul ala cu votat.

Pe de o parte, declaratia asta pe proprie raspundere e corecta. Asa ai datele alora care voteaza pe listele speciale. Dar le ai si pe lista speciala. Ai si semnatura lor. Nu iti mai trebuie si o alta declaratie pe langa asta. Dar asa au vrut Dragnea si Ponta.

Ma uit la stiri. La Chisinau se voteaza doar 150 de persoane pe ora. Pentru ca atat de repede, uman vorbind, se poate completa o astfel de lista. In Bucuresti, la ASE, e coada de oameni care vor sa voteze, e coada de studenti. Acestia nu pot vota, pentru ca NU exista acele tipizate de declaratii pe proprie raspundere. Partea nasoala e ca declaratiile astea trebuie sa vina de la Imprimeria Nationala si de la BEC, deci aparent nu pot fi trase la xerox sau printate independent. Asa se zice. Aparent unele sectii de votare si-au tras singure la xerox aceste declaratii.

Drept urmare, din tot procesul de vot, din tot numarul de votanti, doar 10% dintre acestia voteaza pe listele suplimentare. Si asta impiedica un anume vot. Pentru ca altfel, numarul votantilor era mai mare.

Dar va multumesc ca sunteti la coada. Si ca stati la coada.

Si va mai zic ceva. Nu se va schimba nimic la turul doi, pentru ca nimeni nu are interes sa faca asta si nimeni nu va da share la acest articol. Si nimeni din partidele politice nu se va plange de acest lucru. Asa ca votati acasa!

Update, LEGEA pe care o incalca cu buna stiinta Ponta si Dragnea.

CAPITOLUL III
Infracţiuni contra libertăţii religioase şi respectului datorat persoanelor decedate

Art. 385

Împiedicarea exercitării drepturilor electorale

(1) Împiedicarea, prin orice mijloace, a liberului exerciţiu al dreptului de a alege sau de a fi ales se pedepseşte cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani.

 

 

UPDATE 2: proteste la Stuttgart.

 

UPDATE 3: Londra, proteste

1779832_1535461033360331_3388980142054666964_n

UPDATE 4: Presedintele Biroului Electoral Central a declarat ca NU SE VA PRELUNGI votul in strainatate!

UPDATE 5: Protestele degenereaza!

1463950_10152890131206204_7043700896875257606_n

 

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply