In continuare pute

Sambata a luat foc groapa de gunoi de la Glina. Ceva normal daca ne uitam la pozele din satelit ale gropii de gunoi. O suprafata imensa unde tot gunoiul din Bucuresti este depozitat pur si simplu. Fara sa fie sortat, fara sa fie tratat, fara sa fie intr-un oarecare fel administrat.

Si atunci a fost nevoie doar de un ciob care sa aprinda ditamai muntele de gunoi. Iar tot gunoiul asta nu sta degeaba. El fermenteaza, drept urmare el produce gaz, drept urmare incendiul a avut neovie doar de o scanteie ca sa se alimenteze singur.

Ei bine  daca aseara sa zicem ca am putut intelege evenimentul si ca vreo 8 masini de pompieri s-au chinuit toata noaptea sa-l stinga, nu acelasi lucru se intampla si astazi. Mirosul de fum ajunge linistit pana la Universitate, trecand de Unirii si toate zonele centrale ale Bucurestiului. Si cum asta nu e de ajuns, cu mare greu proprietarii gropii de gunoi de la Glina – adica aia care fac bani din gunoi – permit accesul autoritatilor pentru a limita si opri incendiul. Dar cum suntem aici, astazi pompierii doar stateau sa vada cum fumega si se stinge de la sine incendiul.

Vestea buna vine de la Garda de Mediu, care a promis ca atunci cand incendiul se va stinge, singura groapa de gunoi a Bucurestiului va fi inchisa. Un lucru salutar si foarte bun pentru toti locatarii zonei, pentru ca daca nu stiti (uitati-va pe link-ul de satelit de mai sus) groapa de gunoi este in imediata vecinatate a soselei de centura si a localitatii Popesti Leordeni.  Dar ce facem cu restul gunoiului, fata de poza asta groapa s-a umplut aproape complet.

groapa-de-gunoi

Si nu numai in latime, ci si in inaltime. Pentru ca depozitarea gunoiului nu se face uniform ci se face pe inaltime ca sa incapa mai mult intr-un spatiu mai mic. Si iar revin la toate intrebarile mele daca o exista vreo urma de regula pentru care se depoziteaza gunoiul acolo.

Si sunt de parere ca orice sofer care circula pe centura si e deranjat de mirosul irespirabil de la groapa de gunoi sa faca o reclamatie la garda de mediu. Daca ei nu isi fac treaba, noi de ce sa rabdam sa traim in mizerie? De ce spun toate astea? Pentru ca in Austria aia n-au groapa de gunoi in Viena. Si mai si produc energie electrica din gunoiul menajer, acelasi gunoi.

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply

%d bloggers like this: