In final un an normal

Am mai spus-o si ma repet, toate avertizarile astea meteo cod portocaliu si alte culori ale curcubeului au existat si inainte. Numai ca inainte nu exista aparatura necesara ca sa vada o furtuna ca vine incoace si ce intensitate are. Acum exista aparatura si se dau din timp avertizarile de cod portocaliu si asa mai departe.

Iar daca ploaia de azi a fost ploaie de cod galben, atunci e bine. Inseamna ca la o furtuna care scoate copacii din radacini trebuie sa avem cod negru, sau cum?

Auzeam acum doua zile ca anul asta e normal din punct de vedere al precipitatiilor, atunci in final putem spera sa respiram un aer curat, sa mirosim iarba si copaci infloriti, sa avem ceva rezultate din agricultura romaneasca. Sa scada pretul la grau si sa creasca productia, sa avem ce exporta.

Si totusi, aseara s-a vazut clar un nor de praf si fum ridicat deasupra Bucurestiului, azi dupa ploaia asta, am gasit o groaza de frunze slabe, dar verzi, cazute din copaci. Ma tem ca in goana noastra dupa masini si solutii de deplasare ieftine pe propriile puteri vom uita ca trebuie sa mai respiram. Iar atunci cand vom vedea ca nu mai avem aer va fi mult prea tarziu.

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply

%d bloggers like this: