In Romania s-au intors comunismul si dictatura

Sunt departe de tara, drept urmare singura legatura cu Romania e internetul. Internet care de obicei este presa libera a unui stat. Este mijlocul si locul prin care oricine poate spune orice, urmand ca omul sa filtreze ceea ce vrea sa auda sau sa vada.

Internetul e singurul mijloc de manifestare a unei tari. Si totusi prin internet, din cate vad de aici, nefiind in legatura cu altceva, nevorbind cu nimeni altcineva (cu cine naiba sa vorbesc?) Romania pare ca fiind mai mult decat in mijlocul unui razboi civil care seaca tara de bani si de resurse.

Dupa stirile de azi in care numitul Basescu a scos-o pe aia ca presa, a cincea putere in stat, ataca siguranta nationala stau si ma intreb de la 10.000 de kilometri distanta daca nu cumva in Romania s-a intors comunismul, daca nu cumva in Romania s-a intors dictatura?

Bai inteleg ca suntem intr-o situatie dificila, inteleg ca exista oarece dubii si probleme in tara, ca nu sunt bani ca s-a facut una si alta. Dar nu o inteleg pe asta cu daca nu esti cu PD-L-ul si daca nu il pupi in cur pe Basescu inseamna ca esti impotriva statului si ataci astfel siguranta nationala?

Ce dracu siguranta nationala ataci daca spui ca un ministru e corupt sau ce dracu siguranta nationala ataci daca spui ca cineva fura? Siguranta cui, a aluia care fura? Sau Romania e un stat unde fiecare fura de la fiecare altcineva, insa numa unii au voie sa fure, aia care sunt la putere.

Hai sa o mai spunem o data. Daca PD-L-ul ar fi fost un partid corect si normal, ar fi iesit in primele 5 minute ale crizei in public si ar fi spus care sunt problemele tarii. Ca unii au furat (nu stim cine, chiar daca ar fi fost chiar ei) si ca pentru asta trebuie sa plateasca toata tara. Pe baza acestei comunicari romanii ar fi inteles si s-ar fi apucat sa pateasca factura pentru care au furat unii, nu stim cine. In schimb PD-L-ul s-a ascuns in carapace, nu a iesit nici unul la televiziuni, lasand suspiciunea asupra lor sa creasca si sa se dezvolte tot soiul de zvonuri, l-au lasat doar pe Basescu sa vorbeasca public, ca si cum el ar fi hotul care isi acopera confratii, cei care ii sunt fideli.

Ce va face Romania?

Nimic. Suntem o tara de cacat, cu oameni dezinteresati, cu oameni care dupa 40 de ani de comunism s-au saturat sa li se mai spuna ce sa faca, drept urmare fiecare a facut dupa cum il taie capul, fara sa ii spuna vecinului, dar fara sa lucreze impreuna cu vecinul. Daca in comunism trebuiau sa munceasca pentru un singur partid, dar fara sa se cultive ideea de partiotism si unitate, acum fiecare e pentru el, incercand sa faca la fel cum faceau pe vremea Partidului. Sa il sape pe unul, pe altul, ca sa ii fie lui bine si ca sa poata “munci” mai departe, fara ca sa se prinda seful.
Pe langa asta, in Romania miscarea sindicala e inexistenta. Nu am vazut mitinguri, nu am vazut miscari de strada ale oamenilor care isi pierd locurile de munca, salariile, banii, etc, etc, am vazut doar spectacole organizate de catre sindicate pe baza cotizatiei pe care o plateste fiecare membru de sindicat, astfel incat sa se poata justifica si banii aia. In rest nimic. Nu se bat sindicatele pentru nimeni, iar liderii sindicali sunt tinuti la respect si probabil amenintati cu puscaria de catre stat pentru cine stie ce tampenii au facut si ei o data la viata lor.


Pentru mine e oarecum simplu. Statul poate sa-mi ia caii de la bicicleta. Eu sunt rebel, eu nu vreau, eu il am pe NU in brate si pentru asta mor cu ei de gat. Pentru ca nu statul e cel care are dreptate, ci cetateanul. Daca statul ar avea dreptate, atunci ar fi iesit dracu la televiziuni sa spuna care e problema, atunci ar fi facut publice sume si bani, dar si masuri de recuperare. Daca statul ar fi avut dreptate am fi avut prim ministru care sa vina si sa spuna fiecarui manifestant din Piata Victoriei ca ne putem reveni in 5 luni daca muncim, nu l-ar fi trimis pe numitul Basescu in fata poporului sa spuna el … hahahah sa traiti bine. Dar pentru asta statul nu are dreptate si orice incearca ei sa acopere e de cacat si o fac doar ca sa dea bine in ochii lumii.

Credeti voi ca Romania e de capul ei pe lumea asta? Nu. Avem americanii pe cap, avem uniunea europeana si trebuie sa jucam asa cum dicteaza ei. Eu vad ca pana acum ei ne cred pe noi drept copiii cu probleme ai Europei, nu unii care au facut o boacana, au spart un geam si au furat o bicicleta. Ei ne-au iertat acum si ne-au dat pansamente pentru rani si ne-au schimbat roata la bicicleta. In schimb va mai trebui sa treaca putin timp ca FMI si UE sa se prinda ca noi de fapt suntem niste hoti ordinari care iau banii, ii beau si nu muncesc deloc – chiar mai rau decat grecii … Iar apoi sa va tineti, apoi va veni cu adevarat greul si atunci va fi nasol de tot.

Ne vom reveni? Dracu stie. Daca ne apucam de munca acum si astia se opresc din furat, atunci nu vom ajunge in locul Greciei, in schimb daca nu muncim si continuam sa ascundem furturile, iar presa continua sa fie INAMICUL STATULUI, asa cum acesta afirma, atunci ne ducem pulii de suflet. Si nu incet si sigur, ci repede si adanc.

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply

%d bloggers like this: