Spectacolul meciului la Cupa Mondiala

Am mai fost la meciuri in Romania si peste tot a fost frumos. Bine, in tara am stat cu galeriile unde totul se intampla in sistemul de val, daca au facut doi oameni o chestie, atunci toata lumea trebuie sa faca acelasi lucru. In principiu cam acelasi lucru se intampla si aici, in timpul meciului, in schimb … totul se intampla putin diferit.

Va intrebam inainte sa plec in Africa daca a fost cineva la vreun meci din Liga Campionilor ca sa imi povesteasca evenimentele de acolo, in principiu ca sa stiu la ce sa ma astept. N-am primit nici un raspuns atunci, asa incat am ajuns la stadion oarecum in necunostinta de cauza.

video HD  filmat cu Sony Ericsson Vivaz.

Daca in tara aveam doar un guest confirmation number de la FIFA pentru a intra la meciuri si dovada ca am cumparat biletele, aici am aflat ca ne trebuie bilete clasice ca la orice meci. Am mers deci la sediul de unde se pot lua biletele cumparate prin internet, am luat biletele si am intrat in curtea stadionului dupa ce am trecut prin doua filtre de securitate si detectoare de metale.

Stadionul nu e extraordinar de mare si nici nu e atat de spectaculos pe cat sunt stadioanele europene sau pe cat se va realiza Lia Manoliu. Daca ar fi sa-l compar cu vreun stadion din tara, ar fi Ion Oblemenco de la Craiova ca si aspect al tribunelor. Bineinteles, nu comparam numarul de locuri din tribune cu cele 35.000 de persoane ce au asistat la meciul de ieri, dar stadionul Royal Bafokeng din Rustenberg este undeva in mijlocul unui camp, departe de un oras, cu drumuri de acces foarte bune, dar si cu generator propriu de electricitate.

In curtea stadionului spectacol: scene amplasate, lume, muzica, distractie, bere. Poze se pot vedea in articolul urmator. Mi-a placut ca suporterii veniti cu cateva ore inainte de meci, dupa ce au asteptat sa treaca de filtrele de securitate, au avut ce sa faca pana la fluierul de start al partidei. Se gasea acolo bautura din belsug, bere la acelasi pret cu coca-cola, inghetata si suveniruri de la magazinele oficiale FIFA (fara vuvuzele), unde toata lumea putea plati cu cartea de credit,  scene pe care suporterii se suiau ca sa isi incurajeze echipele sau sa isi faca incalzirea pe stadion.

Daca din imagini nu ati intelege prea bine, e un fel de spectacol asemanator cu ce se intampla la noi la Romexpo in concertele de acolo. Iar toata asta in fata stadionului, astfel incat toata lumea era prietena cu toata lumea, indiferent din ce echipa fac parte, dar si ce culoare are pielea lor.

Daca ideea de fair play nu e cunoscuta noua, asta se regaseste din plin la Cupa Mondiala. Un meci bun merge intotdeauna cu prieteni noi facuti la stadion, schimb de poze, schimb de numere de telefon si imprieteniri pe facebook.

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply

%d bloggers like this: