internet load

22 februarie, ziua in care internetul a luat-o razna.

Ieri am avut pe net urmatoarele: meciul Seviliei cu Steaua, transmis pe internet de vreo 3 televiziuni, chatul si concursul de la Neogen si Fanta, search-ul pe google datorat meciului stelei si traficul impresionant al tuturor blogurilor bune.

Chestia asta a dus pana in limita toate retelele de internet de prin tara. Asta se vede inca in miezul noptii cand mie nu-mi merge reteaua si respectiv stau pe zapp.  Ma intreb daca gradul de utilizare al netului din Romania ii pune pe provideri pe ganduri, astfel incat sa isi upgradeze si ei conexiunile, switchurile, fibrele si serverele?

Si acuma imi amintesc iar ca la Pitesti metropolitan inseamna doar in interiorul orasului si ca una din conexiunile mele de internet e realizata pe 4 fire (4 culori dintr-un cablu cat 5) si mai e si broadband.

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

6 thoughts on “internet load

  1. daca aveai gigabit, aveai toate 8 firele conectate, si eventual si cat6 ; la 100 mbit doar pe 4 fire exista semnal rx +/- si tx +/- .

  2. nu pentru ca aceste kestii sunt boomuri
    si stiu ca aceste boomuri sunt doar rar intalnite
    nu o sa se faca nici un upgrade de linie
    din punct de vedere hardware totzi ISPisti stau bine …..

Leave a Reply