Internetul e liber? Nu! Internetul e cenzurat de limitarea voastra

Internetul e liber? Nu! Internetul e cenzurat de limitarea voastra

Cer scuze pentru ca voi nu m-ati citit si ati interpretat intr-un mod gresit ce au spus altii despre mine.
Ati crede ca internetul e liber. Nu e. E manipulat. Si e manipulat in defavoarea voastra.

O sa va zic atat. Tipa agresata e parte a unei asociatii sau a avut tangente cu asta. De asta a iesit mesajul respectiv lacrimogen. Reflectarea lui in presa a dus la prinderea autorului in timp record. O alta asociatie a venit si a spus ca eu am generalizat, desi eu nu am facut asa ceva. Si a cerut articol in b365, care articol a fost tendentios, defaimator la adresa mea si fara link, cu cuvinte scoase din context si cu concluzii personale nejustificate. Acelasi lucru s-a intamplat si in metropotam, dar cel putin ei au dat link catre Facebook.   Eu am vorbit doar cu persoana, cu subiect, aratand cu degetul.

Voi credeti ca am generalizat, doar din vorbele citite undeva pe internet, fara sa cititi ce am scris eu. Dar fara sa cititi.

Malaezu explica aici, independent, cum stau lucrurile. 

Si totusi.

In pofida tuturor injuriilor pe care le-am auzit azi. In pofida faptului ca oamenii mi-au anulat campanii publicitare fara sa aiba vreo justificare (la fel ca aia cu Dove la Antena1 si reclama e inapoi), totusi mai sunt si mesaje intregi la cap. Iar unul dintre ele e urmatorul si vine de la o persoana plecata de ceva timp in Marea Britanie.

 

Am scris un comentariu de juma de ora si l-am sters dupa aia ca am zis ca nu ma bag. Da nu mai pot cu subiectul asta.

1) A fost la Uber un scandal asemanator, de-a rasunat news-feed-ul din FB in UK o saptamana. In orice articol, se scria UBER pe fiecare rand posibil. Am vazut asta in toate articolele despre Speed. Aleg sa nu trag nicio concluzie.

2) O femeie poate sa umble si goala pe strada, daca nu isi da consimtamantul, legal n-ai voie sa-i faci nimic. Politist sa fii, poti s-o arestezi. Daca incepe cu gesturi si alte cele, se considera instigare si atunci se considera consimtamant. N-am umblat inca despuiata pe strazi, asa ca nu pot sa imi dau cu parerea.

3) Acum nici o saptamana, prietena mea a fost in vacanta in Romania, la Iasi. A comandat un taxi, ala a venit dupa o ora asa ca ea a comandat altu. A iesit scandal ca ala o astepta in alta parte si pana la urma asta i-a vorbit foarte urat si foarte vulgar si a plecat in tromba de langa ea. Asta a sunat sa-l reclame la dispecerat, aia au zis ca il suspenda. A doua zi face comanda la taxi, vine altu si asta ii spune de ala. Taximetristul foarte relaxat ii spune ca e apa de ploaie. Doar n-o sa-l suspende pe ala pentru toate pi*dele. Indirect, timp de 10 minute, a facut-o pe fata asta in toate felurile. Am ramas prosti cand am auzit. Am tras concluzia ca prea ne-am obisnuit noi cu binele si cu civilizatia si ca asa e normal in Romania si asta e. E vina noastra ca ne-am invatat prost, cu binele.

4) NIMENI nu stie cu adevarat ce a fost acolo, decat fata aia si taximetristul. Declaratia pe care am citit-o in presa mi se pare cumva aiurea dar aleg iar sa nu trag nicio concluzie pentru ca fiecare se exprima in felul lui iar eu n-am fost victima vreunei agresiuni de acest fel sa stiu cum reactionezi in astfel de momente si ce povesteti dupa, la politie.

5) Doamne fereste de asa ceva si de agresiuni de orice fel.

6) A fost aici un caz mediatizat cu un tip acuzat de viol. Dupa ce s-au gasit inregistrarile de pe CCTV-uri, s-a concluzionat ca fata tragea de el si parea foarte ok cu ce se intampla. Ulterior ea a declarat ca probabil sa sa fi fost asa, bause si nu isi mai amintea.

7) Aici de ia politia pentru plangeri mult mai mici decat asta.

8) Cristi a vrut sa spuna ceva dar s-a exprimat intr-un mod care lasa loc de interpretari, asa ca evident era inevitabil sa fie considerat un aparator al violatorului si un acuzator al sexului feminin. Nici aici nu trag nicio concluzie. Concluziile sunt pentru oamenii cu libertate de gandire si exprimare iar eu nu ma consider un om destept.

Am si P.S.

9) A ramas doar circul, pentru ca maimutele isi vad in continuare de viata lor.

 

Lumea a fost deranjata de Cristi, pentru ca el nu a fost de partea victimei in aceasta poveste. Automat, daca nu esti de partea victimei, devii sustinator al agresorului etc. E ca si cum spui the n-word la Televizor si imparti lumea in 2. (vezi cazul lui Jeremy Clarkson de la Top Gear). Nu mai exista grey areas sau datul cu opinia. Esti alb sau negru. Ponta sau Johannis :))

Cer scuze pentru ca voi nu m-ati citit si ati interpretat intr-un mod gresit ce au spus altii despre mine.

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply