Internetul mobil mai fiabil decat cel fix

Ai o retea de cartier acasa si te oftici cand downloadezi doar cu 100k? Ai RDS si mai mult de 130k download nu prinzi? Atunci gandeste-te ca pe mobil reusesti sa atingi si 21mbps. Asta inseamna ca poti sa atingi in internet o viteza pe care RDS ti-o ofera doar metropolitan si asta doar atunci cand e reteaua libera.

Am testat zilele trecute internetul mobil de la Vodafone, pe o chestiuta mica pe post de modem wireless. Deci jucaria aia, are o cartela sim in ea, porneste, te conectezi la reteaua wireless care o creeaza, are o autonomie de mai mult de 4 ore in full trafic si de aici sa te tii nene. Bine, am fost nevoit sa stau pe ea ca mi-a picat netu la birou, dar am transferat vreo 8 giga in cateva ore. Deci tine bine.

Nu, nu vreau sa fac reclama, pentru ca nici Vodafone si nici Orange (astia nu au internet mai rapid de 7.5 mbps inca) nu iti ofera trafic nelimitat pe internet. Amandoi te limiteaza la cativa giga, vreo 8 /4GB  in functie de abonamente, iar dupa aceea te dau la 128k. Singurii care se tin sus sunt cei de la zapp, carora nu le pasa de cat de mult downloadezi pe reteaua lor. Bine, nu prea mai au clienti, deci se justifica ideea.

Si totusi, am fost intrebat ieri pe twitter ce internet mobil sa recomand? Pentru ca am tot testat, recomand Vodafone pentru sudul tarii, deoarece stiu ca toata Moldova e pe Orange, in schimb nu prea stiu cam cum sunt repartizati clientii in Ardeal. Zapp  nu pot recomanda, astept inca sa ii inglobeze Cosmote, sa isi schimbe ofertele si sa-mi bage naiba o data 3G pe telefonul de pe Cosmote, dar si pe modemul ce abonament are incasat Plati totale pe cont: 9.522,20 RON din 2003 pana azi. (whoaaa, trebuia sa fi luat actiuni).

Pe langa asta, daca vreti sa vedeti cifre de cum se folosesc telefoanele mobile prin lume la Dan.

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply