Investirea lui Klaus Iohannis in imagini

Investirea lui Klaus Iohannis in imagini

Duminica, 21 decembrie 2014, Klaus Iohannis a depus juramantul si a devenit al patrulea presedinte al Romaniei post decembriste. Culmea, tot intr-o zi de Decembrie, o zi cu intensa insemnatate politica, sociala, o zi in care acum 25 de ani fugea ultimul dictator al Romaniei. Ziua in care Revolutia izbucnea si la Bucuresti, dar si in majoritatea oraselor din tara.

Klaus Iohannis a venit cu 25 de minute inainte la Palatul Parlamentului unde a fost intampinat de presedintele Senatului si presedintele Camerei Deputatilor.

Valeriu Zgonea a avut o scurta introducere pentru Klaus Iohannis.

zgonea si Iohannis

Apoi, PFA Daniel, care i-a acordat si binecuvantarea Bisericii.

iohannis cu PFA Daniel

Juramantul de credinta a fost rostit in fata camerelor reunite ale Parlamentului si in fata unei audiente de 500 de oameni, ambasadori si oficialitati. Ca o premiera, depunerea juramantului Presedintelui Romaniei, Klaus Iohannis a fost transmisa in direct, in Spania, de catre televiziunea de stat TVE.

Iohannis s-a aratat bucuros la inceputul discursului sau din Parlament.

iohannis Bucuros

Apoi Iohannis a parut a fi fericit.

iohannis fericit

Cand cei de la TNR au scris articolul despre starile lui Klaus Iohannis, au avut perfecta dreptate.

Apoi, ceva s-a transformat in discursul lui Klaus Iohannis. Presedintele a vorbit despre Romania lucrului bine facut, despre proiectele care pana acum erau incepute si niciodata terminate. Iar atunci cand a vorbit a avut aceasta expresie.

iohannis puternic

In schimb, exceptandu-l pe Ion Iliescu care a dormit…

iliescu doarme

fetele oamenilor politici au inceput sa se transforme. Si am inteles ca Iohannis a avut un discurs foarte puternic si foarte serios, la subiect, cu cerinte clare, il puteti citi aici. Dar am ramas socat cand am vazut ce spaima a bagat in oamenii politici.

Da, spaima este cuvantul corect. Liviu Dragnea emana spaima.

dragnea in era Iohannis

Calin Popescu Tariceanu se gandeste in aceasta imagine unde sa isi ascunda averea ca sa nu o confiste nimeni.

tariceanu terminat psihic

Intre timp Klaus Iohannis, ca la un semnal arunca bomba:

Mi-aș dori ca la sfârșitul mandatului meu, corupția să nu mai figureze pe agenda publică, instituțiile să funcționeze pentru cetățeni, iar oamenii politici să fi înțeles în mod definitiv că se află în serviciul public, și nu pentru interese personale sau de grup.

coruptia sa nu mai figureze pe agenda publica

Moment in care Victor Ponta si-a dat seama ca …

romania la munca - ponta stressat

Intre timp se trezeste si Iliescu. Probabil a simtit ceva sau i-a dat cineva un cot.

iliescu s-a trezit

In sala Parlamentului nu toata lumea era in apele sale. Spre exemplu parlamentarul de langa Elena Udrea, era clar coplesit de situatie, probabil senzatia de a sta langa Udrea ii generase o incovenienta, astfel incat trebuia sa stea in aceasta pozitie.

ala langa udrea era cred ca excitat

Dupa incheierea discursului, Victor Ponta s-a grabit sa il salute pe Klaus Iohannis si sa ii spuna din cate am citit pe buze “vorbim dupa cu siguranta”. Klaus Iohannis l-a convocat luni, 22 decembrie, la ora 12, la Cotroceni, la consultari. Deja a inceput treaba.

ponta vorbim dupa cu siguranta

Drumul presedintelui Klaus Iohannis, pana la Cotroceni, a fost urmarit de catre Digi 24 cu vreo  7 care tv de transmisiuni, din puncte cheie.

parlament pe drum  drumul pana la cotroceni vreo 7 cadre diferite cu drumul pana la Cotroceni

Iar la Cotroceni s-a intamplat ce anticipasem eu cu cateva ore inainte. Stand la etaj, am vazut cum norii de peste Bucuresti se vor risipi in cateva ore. Asa incat, exact cand a ajuns Iohannis la Cotroceni, acolo a iesit soarele din nori. Presa a innebunit cand a vazut imaginea asta. Toata lumea a considerat-o un semn Divin!

a iesit soarele cand a ajuns Iohannis la Cotroceni

In Palatul Cotroceni a fost intampinat de Traian Basescu si sotia sa.

au dat mana

In timpul asta, afara erau protestatari impotriva lui Traian Basescu, dar si simpatizanti care ii multumeau.

afara oamenii protesteaza si nu prea

In timpul intonarii imnului national, Klaus Iohannis a fost singurul care a tinut mana la piept, in semn de respect si consideratiune.

klaus iohannis tine mana la piept

Apoi a primit Colanul, cel mai mare insemn al statului Roman, semnul presedintelui cum ar veni. Legitimatia de presedinte daca permiteti o exprimare plastica, corporatista.

basescu inmana coralu

Iar Traian Basescu a plecat de la Cotroceni. Asta a fost.

La plecare a sarutat steagul, cu lacrimi in ochi, au transmis jurnalistii prezenti.

basescu pupa steagul

Si a salutat, fericit si usurat publicul  si presa prezenti la eveniment.

basescu pleaca de la cotroceni

 

S-a incheiat un moment. Am ramas fara cel mai bun presedinte al Romaniei. Pentru ca intre Basescu, Iliescu si Emil Constantinescu, Traian Basescu a fost de departe cel mai bun presedinte. Nu ii poti compara.

In schimb, se deschide o noua era. Jurnalistii o numeau era Iohannis. Ramane de vazut. Pana una alta, luni la ora 12 deja va avea discutii cu premierul Victor Ponta. Sunt curios la ce ora se duce la birou. La 8?

Klaus Iohannis
Klaus Iohannis

Poze realizate prin screenshot urmarind cele trei posturi tv simultan.

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply