Izvorul turismului romanesc

Intr-una din plimbarile din Redescopera Romania am oprit intr-un sat, sat de vacanta ceva, in fata unei pancarte pe care scria inghetata. Toata lumea s-a dat voioasa jos din masini sa luam inghetata sa ne bucuram de vara si ne-am oprit brusc in fata unei usi inchise. Din fericire toaleta localului era larg deschisa si avea si apa.

153

Nu stiu in ce localitate eram (poate ma ajuta vreunul din colegi), pe locatia tweeturilor de acolo eram in mijlocul pustietatii. Si am fost terifiat sa vad un sat in care nu era nimeni, decat cateva persoane la o pensiune pe undeva si cateva masini parcate ca si cum ar fi cineva acasa.

Din pacate nu va pot spune mai multe pentru ca indicatoare rutiere nu exista, acolo erau doar niste case semete si voioase goale. O carciuma cu terasa si afis de inghetata pe bat incuiata. O biserica in constructie, cateva case gata facute si altele care asteptau oaspeti si atat. Acum de ce sa dam vina pe cineva? Poate ca oamenii nu vor sa isi promoveze localitatea de vacanta, poate ca o vor doar pentru ei si familiile lor in zilele de vacanta. Poate nu au nevoie de turisti. Poate ca cei care trec pe acolo intamplator nu trebuie sa spuna mai departe pe unde au trecut si daca le-a placut ceva.

Poate era doar un miraj.

 

Redescopera Romania este un proiect Petrom, sustinut de BCRDaciaRomtelecomParalela 45 si Muzeul National al Taranului Roman.

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply