Klaus Iohannis presedinte. Cum a fost la Universitate

Klaus Iohannis presedinte. Cum a fost la Universitate

Tot ce am scris ieri a fost corect. Si sunt extrem de mandru de chestia asta. A fost prima data cand am putut eu sa ma exprim liber legat de alegeri. Si mai sunt mandru de o chestie, ca serverele de la realitatea.net de care nu s-a atins nimeni de cand le-am instalat noi, in 2010, functioneaza in continuare si functioneaza foarte bine. Asta inseamna ca eu am facut o treaba extraordinara si iar sunt mandru.

Aparent votul diasporei nu a contat prea mult, dar zgomotul facut pe Facebook a fost determinator. Sa nu ma intelegeti gresit dragi expati.  Ma refer la cifre cand zic ca votul diasporei nu a contat prea mult. Asta pentru ca in Romania tocmai s-a confirmat asta cu turismul electoral, Dragnea tocmai a confirmat aseara ca ii pusese pe oameni sa faca niste chestii ilegale, ca cei 380.000 de oameni care au stat 12 ore la cozi sa voteze in strainatate, au fost relativ usor anulati de traficul de vot din Romania. Doar in Muntenia aveam la ora 16 undeva la 300.000 de voturi pe listele suplimentare, voturi care nu se justificau. Mai tarziu au aparut si dovezile video. Deci oamenii au incercat de toate.

Dar votul diasporei a mai contat intr-un motiv. Zgomotul si vuietul facut pe Facebook a mobilizat fix acei oameni care stateau doar pe Facebook si nu isi miscau curul din casa. Si mobilizarea asta a venit in jurul pranzului, pana la lasarea intunericului. Vedeam de la geam traficul catre sectia de votare de peste drum. Dimineata a fost plin de mosi resemnati, tristi  si obositi. La pranz am vazut oameni zambitori, cupluri de tineri, familii cu copiii care se duceau la vot. Erau si batranii, dar nu mai erau acei batrani posaci si tristi. Si se vota in valuri. Anticipam procentele de vot din ce vedeam pe geam. A fost spectacol.

psd

Seara am iesit sa sarbatorim. Stiam ca lumea se strange la Universitate. Cand am ajuns eu tocmai plecasera spre Aviatorilor. Am ajuns la PSD. Acolo erau 5000 de oameni stransi si veneau tot mai multi din blocurile de alaturi. Oamenii voiau sa mearga in fata PSD sa ceara demisia. Jandarmii au blocat strada. Nu au fost incidente. Jandarmii au fost chiar bucurosi si a fost prima data cand politia mi-a dat voie sa intru pe interzis si sa parchez. Se simtea acea relaxare si euforile in aer, stare pe care nu ai vazut-o in ultimii ani la protestele din Bucuresti. La protestele cu Rosia Montana, la celelalte proteste lumea era incrancenata.

banner ponta jos

Lumea a plecat de la PSD spre centru. M-am intors la Universitate sa las masina si sa ii astept. Intre timp ne-am strans gasca. Am coborat la metrou si aici ma oftic ca nu aveam camera pregatita. La metrou, pe peron eram vreo 100 de oameni care asteptam linistiti sa vina trenul. Eram echipati cu steaguri, aparate foto si stateam linistiti, nestiind ce ne asteapta la Victoriei, care era tinta noastra. Ei bine …
Cand a intrat metroul in statie, conductorul de metrou a claxonat asa cum se claxoneaza si ne-a facut cu mana:  Tit – tit – ti – ti -tit. Atunci au inceput uralele. Si vai cat de misto s-au auzit la metrou, vai ce sunet, ce energie a fost. A fost acea bucurie in care zici: uite ma, metroul e cu noi, omul se bucura cu noi.

1410729_10152920126746204_5193611109277249621_o

Am coborat la Romana, ca acolo a coborat tot grupul cu care venisem de la Universitate. Si cand am iesit de la metrou exact in fata noastra treceau primii demonstranti, insotiti de politie. Am asteptat sa treaca masinile din trafic si gasca noastra, vreo 20 de oameni ne-am alaturat. Multimea ne-a primit cu urale, superb.

De sus de la Piata Romana s-a vazut asa multimea, poze de la Cezara.

10678643_10152786663290943_3488851708096135704_n250228_10152786666820943_7379145102980897251_n

 

Iar de jos, plimbarea s-a vazut astfel.

romana

 

What’sUp (asa se scrie nu?) sau ceva artist, canta pe dreapta strazii in timp ce treceam pe acolo. Astept sa ma vad pe Gandul in curand, cand o fi gata videoclipul. Iar la sediul PNL era isterie. Oameni iesiti pe geamuri salutau multimea.

pnl bucuresti

Iar imediat ce am ajuns la Universitate am gasit piata plina. Mi se spunea pe Facebook ca inca nu se terminasera oamenii de venit de la Romana. Si atunci cand zic ca am fost 30.000 la Universitate, chiar am fost.

In Piata Universitatii am cantat, am sarit, am dansat, ne-am bucurat, am scandat. Am si filmat.

La Universitate s-a scandat: Antena 3, niste derbedei. De asta cei de la Antena 3 au avut acolo un DSNG albastru fara insemnele televiziunii. S-a scandat DNA vine sa va ia si Ponta, Ponta vino incoa, prezinta demisia. Pe langa asta elementele de mare incarcatura emotionala au fost acelea cand se striga Ole! Ole! Victor Ponta nu mai e, la fel ca atunci cand se striga dupa ce a plecat Ceausescu. S-a scandat Libertate! Si e grav ca in continuare se striga libertate.

Da domnule Adrian Ursu, suntem spalati pe creier, vrem Libertate! De asta se striga asta.
Elementul maxim al serii a fost cand Klaus Iohannis a venit in Piata Universitatii. Toata lumea s-a dus direct acolo spre el. Vedeti in materialul video de mai sus ce am filmat cand Klaus Iohannis era in piata.

Dupa ce a plecat Iohannis am zis simplu si tare. Gata, a venit Iohannis ne-am salutat, am dat noroc, acum acasa ca maine avem munca de facut.

Cineva de langa mine a ras si am plecat acasa. A fost o zi obositoare, incheiata superb. Pentru prima data de la toate protestele din Bucuresti.

 

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply