Rezultatul trist al alegerilor prezidentiale

Rezultatul trist al alegerilor prezidentiale

Ma uitam acum la harta asta, a alegerilor prezidentiale.
harta interactiva

Acum nu mai avem o Romanie divizata. Culoarea albastra a trecut granita si a inceput sa invadeze pana si litoralul tarii.

Alegatorii au votat #nuponta

Spunea Cosmin Gusa aseara ca votul asta a fost un vot emotional. Ca nu s-au ales platforme politice, ci doar ca votul a fost emotional. Si este chiar simplu, pentru ca nimeni nu a prezentat platforma politica a celor doi candidati. PSD-ul a preferat sa atace si sa Basescu, in timp ce de partea cealalta nu ramanea mult lucru de spus.

Pe de alta parte, catalizatorul acestui rezultat la alegeri au fost chiar arogantii de la PSD. Principiul ala taci acum vorbesc eu, mesajele de pe internet, mesajele din diaspora de pe Facebook s-au viralizat atat de mult, incat au atras ura. Nu-mi dau seama cat s-au bagat in seama mesajele care ziceau vorbeste cu inca 5 prieteni de ai tai, arata-le ce se intampla la vot in strainatate si iesi la vot. Dar cert e ca vedeam pe geam, la sectia de votare din fata blocului meu sistematic dupa ce apareau mesaje virale pe Facebook cu sute de mii de afisari despre ce este in diaspora, oamenii ieseau in valuri la vot. Am vazut inclusiv ultimele zvacuri din seara, cand tinerii erau la vot in gasca, ca sa voteze sa salveze ceva sau nu.

Partea buna e ca Bucurestiul e albastru. Partea nasoala e ca va trebui sa ne aliniem unui nou model de presedinte.

Avea dreptate Crin Antonescu, vineri seara, cand a zis la Realitatea ca Victor Ponta este noul Basescu. Si ca de fapt, votul pentru Victor Ponta va aduce la putere acelasi sistem pe care PSD-istii il dadeau ca hulit la basisti. Daca ar fi avut toata puterea, atunci n-am mai fi putut considera Romania o democratie. Orice altceva, dar nu democratie.

Ce fac basistii acum?

Pai basistul sef, Traian Basescu va pleca in decembrie. Nu va fi prim ministru asa cum ati auzit la Antena3, pentru ca in continuare prim ministru va fi Victor Ponta.  Victor Ponta nu are de ce si nici nu trebuie sa demisioneze.

Si sincer as vrea sa ne punem dracu pe treaba si sa uitam discutiile astea stupide cu basisti si antibasisti si antena3.

Iohannis trebuie sa se duca in vizita la Chisinau,  apoi Angela Merkel trebuie sa isi faca concediul de iarna pe Valea Prahovei. Iar in timpul asta Ponta are maine sedinta de Guvern, saptamana viitoare trebuie sa voteze legea amnistiei, trebuie sa faca comisie pentru votul prin corespondenta si electronic. Ia uite cata treaba e.

 

Curvele campaniei electorale.

Nu mi-e jena sa o spun. Dar am avut niste persoane in campania asta electorala, care dupa turul 1 au plecat din tara, ca sa “voteze in strainatate”. Le-a vazut cineva pe aceste persoane ca au votat? Ca si-au exercitat dreptul la vot? Nop. Au preferat sa fuga de raspundere si sa dea vina pe altii. Sa tineti minte ce au facut Macovei cu Udrea.

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply