La ce este bun My Enel?

Eu imbratisez de obicei noile descoperiri ale tehnicii si de cele mai multe ori ma bucura si vreau sa le promovez. Altadata le privesc cu scepticism si retinere. Asa incat sa ma scuzati daca trenduri de genul  noul twitter sa zicem nu ma entuziasmeaza decat atunci cand sunt finale si le-au testat deja zeci de alti utilizatori. Sau ping (asa se cheama seviciul ala care a zis ca rivalizeaza twitterul si la 2 zile era plin de porn pe timeline).

Facturi restante la Enel.

Luna asta dupa ce am primit notificare ca mi-au taiat deja curentul electric m-am gandit ca ar fi bine sa ma duc sa-l platesc. Poate chiar mi-l taiau si atunci trebuia sa-mi pun alta siguranta in loc si nu cred ca mai am acasa.

Imi place ca de fiecare data de cate ori ma duc la ghiseu sa platesc curentul fetele de acolo se mira si ma intreaba pe ce luna vreau sa platesc. Pai pe toate. Pai e mult de plata. Pai de asta am venit sa-l platesc. Si nu se poate face plata prin internet banking ca daca am o factura restanta nu incaseaza, le da eroare programul, ceva de genul asta.

Si cum tot eram la Enel, am zis sa fac si schimbarea de contract si sa il trec pe numele meu. Operatiune care a durat mai mult de juma de ora de completat acte, de invatat ca am doar 6 kwh si tot nu stiu exact ce e aia cu energia activa.

Ce este de fapt My Enel?

La final o intreb pe tanti daca pot sa-mi fac cont pe my enel, fara sa stiu ce e aia. Cum am vazut doar niste reclame, ma asteptam sa imi povesteasca ceva. Mi-a zis doar ca pot sa imi fa cont utilizand contul de client de aici de sus.

Ma duc acasa, imi fac cont, imi schimb parola, deja stia cine sunt, drept urmare hartiile alea completate erau in sistem si cautam sa vad ce optiuni mai am. Ma intampina mesajul ca va fi disponibil contul incepand cu maine dimineata. Zic bine, astept.

Intre timp a venit data de citit contorul si raportat indexul. Ma uit la contor, ma uit la indexul de pe contract, pun 1 acolo (ca era mai putin curent consumat decat raportat) si atat. Ma gandesc ca n-aveam mai multe optiuni pentru ca nu era nici o factura emisa pentru numele meu.

In final se emite si factura, primesc mail ca s-a emis factura, intru in my enel si o vad. Am de plata 2 lei. Si atat. Am cautat butoane, am cautat diverse chestii, ma gandesc ca nu vad eu optiunea de a plati factura. Dar nu. My enel nu e bun la asa ceva. Acolo doar inregistrezi consumul, vezi cat ai de plata si atat.

Pentru plata te duci iar la ghiseu sa platesti. Nu de alta dar pentru 2 lei mi-e lene sa intru in internet banking, sa-mi prind urechile in sablonul ala de platit curentul, iar apoi sa vad cum enel nu e in stare sa-mi inregistreze plata. Iar daca depasesc data scadenta clar sunt rau platnic pentru 2 lei, imi taie curentul si tot trebuie sa ajung la ghiseu. Nu de alta dar am zis, daca ai factura restanta nu poti plati online.

E nevoie de evanghelisti in plata online.

Exista atat de multe firme care efectueaza plati online pentru cateva produse, telefonia mobila spre exemplu. Le e lene astora sa implementeze sau sa ii convinga pe cei de la Enel ca se poate plata pe internet a facturii si in ce fel? Se cramponeaza in comisioane? De ce Enel nu sunt in stare sa faca un sistem intregat si logic prin care fraierul ala care are curent electic si nu vrea sa ii vada la fata sa isi plateasca singur factura.

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply

%d bloggers like this: