La naiba cu internet explorer

Intr-o perioada, ma saturasem de internet explorer si de resursele pe care le cere, asa incat am trecut pe opera. Mai tarziu urma sa aflu ca opera foloseste resursele lui internet explorer, lucru care m-a dezamagit enrom. Asta mai ales ca orice pagina facuta, nu arata deloc asa cum trebuia in internet explorer sau opera.

Undeva, acum doi ani de zile a aparut firefox de la mozilla. Avand experienta lui opera si alte browserase foarte ciudate am privit sceptic firefox-ul. Am fost, insa, cucerit repede, din cauza faptului ca se incarca repede si mai ales, ca nu-mi crapa asa cum se intampla cu internet explorer. Mai ales, pentru faptul ca nu mi-am luat nici un virus de pe nici o pagina care sa contina vreun atac asupra mea. De ce? Pentru ca pur si simplu, firefox nu are vulnerabilitati cunoscute, iar chiar daca ar avea, sunt reparate inainte de a fi publice.

Adica … de ce sa folosesc internet explorer si sa imi reinstalez windowsul la firecare 2 zile, cand pot sa pun firefox, sa stau pe orice pagina de net vreau, fara antivirus si sa nu am nici o problema. Si mai misto, are si serviciu de meteo, si poate sa arate exact asa cum vreau eu, si asta fara programele instalate sau fara sa-mi ocupe memorie in plus.

Si mai ales, sa mi se si vada blogul asta asa cum trebuie, cu toate filmuletele din el. Pentru asta scrie acolo jos ca e optimizat pentru firefox.

firefox.jpg

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

11 thoughts on “La naiba cu internet explorer

 1. Incepand cu versiunea 3.0, si Firefox (alaturi de Opera si Safari) va trece testul Acid2 – dovada ca afiseaza siteurile 100% corect. IE nici nu se apropie 🙂

 2. Piticule, din statistici, cati vizitatori ai tai merg pe IE si cati nu? Zi o medie pt perioada de cand e blogul tau online.

 3. “Mai tarziu urma sa aflu ca opera foloseste resursele lui internet explorer, lucru care m-a dezamagit enrom.”

  Pitic ai aflat prost. Opera nu a avut nici o treaba cu Internet Explorer sau cu resursele sale. Mai ales ca Opera este si pe Linux.
  De cand folosesc eu Opera, si anume versiunea 3.61 nu am auzit de nici o treaba legata de Internet Explorer.

  P.S. La ora actuala, Opera este cel mai rapid browser din lume. Si face ce nu fac celelalte 2 browsere: afiseaza progresul.

 4. P.S. La ora actuala, Opera este cel mai rapid browser din lume. Si face ce nu fac celelalte 2 browsere: afiseaza progresul

  No shit ? Pai vezi https://addons.mozilla.org/firefox/1743/ sa zicem, si mai exista pe tema asta. Dar totusi, Firefox nu afisaza, el este Progresul

  P.S. Daca`mi ziceai de cata memorie manaca aiurea FF-ul da, aici aveai dreptate

 5. pai d-l ALex, deci ca FF sa faca ce face Opera, tb sa mai pun add-ons?! si asta il face mai bun? cat despre rapiditate, cu toate add-onurile(Turbo, FasterFox si altele) FF inca nu descarca la fel de repede ca Opera, sau face paint la fel de repede. si bineinteles Opera e si mai crunt la specificatiile www. deci, progresul e in desfasurare, daca ma intrebi. oricum, la cate resurse mananca FF nu vad cum e asta viitorul, cu tot entuziasmul autorilor din toata lumea. oricum.. dragut FF, n-am ce zice.. daca ar si merge dragut, ar fi ideal.

Leave a Reply

%d bloggers like this: