Lansarile de la IFA 2014

Lansarile de la IFA 2014

A venit vremea targului de tehnologie de toamna, in Europa, IFA de la Berlin. Aici se lanseaza noile tehnologii, dar companiile producatoare pastreaza cate ceva si pentru celelalte targuri, cate ceva pentru Craciun, dar pe baza feedback-ului de la acest targ vin cu noutati la CES-ul din Las Vegas, Statele Unite de la inceputul anului viitor.

1.Sony a lansat la IFA cel mai mic action camera din lume. 63 de grame si mai mic decat orice alta camera de acest gen. Are stabilizator si un unghi de filmare intre 120 – 170 de grade.
Totodata au lansat si camerele foto cu look de obiectiv, ele arata astfel. Adica este un obiectiv foto, fara arhicunoscut-ul body al camerei foto. Acestea se pot atasa unui telefon si pentru conectivitate folosesc tehnologia NFC. Astfel pozele facute folosind camera foto cu aspect de obiectiv, sunt imediat preluate de telefonul mobil si astfel pot fi impartasite pe mail sau retelele sociale.

2.Samsung a lansat la IFA noua gama de televizoare curbate ale caror dimensiuni variaza de la 48 pana la 105 inchi. Sunt 17 televizoare in aceasta gama, de la solutiile clasice pe led, la televizoarele ultra HD.
Dimensiunea ecranelor le face pe acestea sa aiba parte de rezolutii de cinema, de tip 21:9. O imagine deci mai lata si mai cuprinzatoare.

3.Samsung a lansat si galaxy Note 4. Telefonul lor tableta dar si samsung galaxy note edge. Acel dispozitiv cu ecran curbat care merge chiar pe margine. Adica una din laturele telefonului este chiar ecran tactil. Destul de interesant, mai ales ca se zvonea acest design si aceasta functionalitate cu mult inainte.

4.HTC a lansat tot la IFA noul Desire 820. Procesor octa core, telefon pe tehnologie de 64 de biti si conectivitate 4G Cat 4 integrată (nu stiu exact ce inseamna asta, dar presupun ca este mai 4G decat 4G :)) ). Ecranul are 5.5 inchi, cam limita tehnica pentru care un telefon poate fi tinut in mana si denumit in continuare telefon.
Telefonul asta vine si in optiunea de dual sim, dupa cum vad in specificatiile tehnice. OK. Cred ca e timpul sa revin la htc Desire. Iar bateria e de doar 2600 mAh

5.Sa revenim la monitoare. la IFA au aparut monitoare de calculator cu rezolutie 4K. Deci cand vine vorba de produs continut 4k pentru youtube sau pentru televiziuni (mai stii), avem deja monitoare 4k. 4K inseamna o rezolutie de 4 ori fata de rezolutia Full HD de acum, adica 4096 x 2160 pixeli. sau 3840 de pixeli pentru aspect ratio de 16:9. Ca sa intelegeti ce inseamna rezolutia 4K, in dreapta jos a ecranului aveti rezolutiile mici, cam atat de diferita este definitia la 4K.
Cei de la Philips vin cu modele de monitoare care sunt special concepute pentru a reduce oboseala din fata calculatorului si pentru a da imagini de inalta rezolutie. Atat pentru jocuri, dar si pentru editarea video de inalta calitate.

6.Si pentru ca la IFA sunt prezente tot soiul de echipamente electronice, de la frigidere inteligente, la masini de spalat vase sau cuptoare cu wireless, avem nevoie si de ceasuri inteligente care se conecteaza la telefon, care ne asculta bataile inimii sau care ne spun cati pasi facem si cate calorii consumam. Si pe langa asta ne afiseaza si ora exacta, pe un display vibrant. Astfel Samsung a lansat GEAR S. Noua generatie de accesorii smart, care strange intr-un ceas, destul de mare dupa gusturile mele, toata tehnologia ce ar putea exista intr-un telefon mobil.
GEAR S-ul de la samsung vine cu un procesor dual core de 1.0 ghz, conexiune 3G, deci ii bagi o cartela in el, ecran de 2.0 super amoled, rezolutie de 360 px pe 480 px.

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply