Lasați anti vacciniștii să vorbească

Lasați anti vacciniștii să vorbească

S-a speriat prea repede lumea, că sunt anti vacciniștii vocali acum. Partea bună a faptului că sunt atât de vocali este că vor rămâne repede fără energie și vor obosi, iar mesajul lor nu va mai fi băgat în seamă. Așa încât lăsați-i să vorbească.

Nici pe partea cealaltă nu stau lucrurile prea bine, însă. Faptul că sunt persoane politice care se vaccinează primele nu este de bun augur. Nu sună bine în logica asta. De ce vine politicianul să se vaccineze primul? De ce să aibă el întâietate?

Pe de altă parte, dacă politicianul are o reacție adversă, măcar l-a testat el înaintea noastră. Deci trebuie să îi lăsăm să se vaccineze.

Dar pe noi ne lasă nevaccinați

Singura panică din momentul ăsta este aceasta. Că pe noi ne lasă nevaccinați, că va mai dura mult până când vom fi cu toții vaccinați, că de ce s-au vaccinat alții înaintea noastră și de ce noi nu ne-am vaccinat încă.
Asta este de fapt o problemă pe care statul trebuie să o comunice foarte bine. Dacă nu o vor comunica foarte bine, atunci oamenii vor crede că acest vaccin nu este bun și vor câștiga anti vacciniștii.

Dar până atunci, folosiți exemplul cu parizerul sau cu hotdog-ul. Toată lumea a mâncat parizer sau hot-dog. Știi ce este acolo, în acea mâncare? Nu știi. Sunt bune? Nici asta nu știi, speri că da. Atunci le mănânci, nu? Exact asta este atitudinea pe care trebuie să o ai atunci când găsești vreun anti vaccinist.

Sau le poți da tot soiul de argumente. Vrei la mare? Vaccinează-te. Vrei în Europa, vaccinează-te. Vrei la club? Vaccinează-te.

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

2 thoughts on “Lasați anti vacciniștii să vorbească

  1. Specialiştii spun că antivacciniştii şi cei care neagă existenţa virusului sunt răspunzători de un posibil eşec al viitoarei campanii de vaccinare anti-COVID-19, nu doar fiindcă refuză imunizarea, ci şi pentru că îi îndeamnă şi pe alţii să procedeze la fel. Chiar dacă cu greu vom ajunge la un procent de 40-45% din populaţie să fie vaccinată, nu cred că va fi suficient pentru a întrerupe transmiterea sau pentru a ridica presiunea de pe sistemul sanitar.

Leave a Reply