Lasati-va masinile acasa !!

aglomeratie
Bucurestenii s-au saturat de aglomeratia din trafic de zilele astea. Si eu la fel. Pentru ca nu poti circula nicaieri, oriunde te-ai duce … asa incat … demarez campania in care o sa pun poze din trafic, aglomeratie, si o sa scriu despre ceea ce se intampla aici.

LASATI-VA MASINILE ACASA !

Poza de mai sus e facuta ieri, intre Arcul de Triumf si Charles de Gaulle, cand cei care calatoreau cu autobuzul pur si simplu au renuntat la autobuz, au coborat si au mers pe jos, ca sa evite perioada de 20 – 30 de minute cat poti sa faci de la arc la aviatorilor.

Asa incat, lasati-va masinile acasa, vindeti-le, mergeti pe jos. Cereti transport public de calitate si se va rezolva ( cf. ISO 9001 ).
Si tot ieri, de curiozitate m-am uitat la masini. Da … masina cu 5 locuri, avea maxim un om in ea. Si aici intrau si masinile parcate prin Bucuresti. Asta, dupa ce anul asta s-au cumparat cu 14 % mai multe masini ca anul trecut. Si pentru ce ?
Ca sa stam cu ele blocate in trafic, bineinteles 🙂

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

5 thoughts on “Lasati-va masinile acasa !!

  1. si daca masina cu 5 locuri avea maxim un om in ea… minim cati oamei avea? nu de alta, dar trebuie sa fii cat mai precis, pentru a evita dezinformarea populatiei.

  2. Marti seara am facut 2 h pana acasa, pe un drum de 25′( viteza legala si fara fortzat la semafoare). Nu-mi place, ma enervez, imi bag si-mi scot, dar tot nu o sa renunt la masina mea de 5 locuri. Nu din comoditate… Pur si simplu nu exista alternativa. Metrou nu, benzi rezervate biciclistilor nu, iar mersul pe jos pana acasa, cu tocuri de 8 cm, pe trotuarele pline de gropi, e sport extrem.
    O sa zici ca merge si o masina mica. Da.merge pana iarna cand ai de luptat cu nametzii. Traim in Romania….

  3. acri’s strugurii piticule … 😀 De ce sa merg pe jos 20 minute prin caldura sau noroi sau frig sau zapada cind pot sa poluez linistit la 22 grade indiferent de anotimp ? Si in plus daca faci un anumit drum o perioada, tre’ sa fi cam prost sa nu ii prinzi cateva scurtaturi (si ma refer ca timp, nu neaparat ca distanta). Intr-adevar , daca as avea gura de metrou la iesirea din scara si in fata serviciului as lua in considerare acest mijloc de transport. Insa sa schimbi de 3 ori , sa te calci in picioare cu alte 300 persoane care vor sa urce in tramvai/metrou/etc pe aceeasi usa ca si tine nu mi se pare normal . Iar pentru transportul public la prima ora nu iti tre’ managementul calitatii ( se sterg la k00r cu el de iso9001 cele 500 persoane din statie pe care ii pui tu sa mearga cu singurul autobuz mercedes de pe linia respectiva ) ci un management al calitatii . Poate daca la orele de varf s-ar suplimenta intr-un numar suficient mijloacele de transport pubic , ar fi ceva. Insa cum nici de calatori nu le pasa, nici trasee optimizate nu fac, nici soferi cu bun simt nu angajeaza, transportul pubic (da , PUBIC , nu este o greseala ) va ramane acel camion inutil ce ocupa spatiu pe carosabil si caruia ii adresezi complimente de neamuri atunci cind iti taie calea cu nesimtirea caracteristica.

  4. N-am jeep, nu-i vad rostul atata vreme cat nu plec toata ziua la munte si nici nu locuiesc in afara Buc. Ma refeream la o masina din clasa mini 🙂

    Pt SilentFreak: era vba de un drum pe care, atunci cand exista politisti in intersectii , cu masina la 50km/h, il fac in 25′. Pe jos dureaza 1h30.
    Nu in fiecare zi am 3 h de pierdut.

Leave a Reply