Legi europene anti bloggeri

Bloggerii din Marea Britanie susţin că dreptul la liberă exprimare online este ameninţat de adoptarea unei noi legislaţii europene care prevede şi pedepse cu închisoarea în cazul acţiunilor online care incită la violenţă sau ură rasială.

Noile măsuri sunt incluse în directiva europeană privind rasismul şi xenofobia, miniştrii europeni ai Justiţiei punându-se de acord că prevederile acestui act trebuie să acopere şi acţiunile de incitare la ură rasială sau xenofobie derulate online. Prevederile directivei se vor aplica şi blogerilor europeni care au pagini web găzduite pe platforme din Statele Unite. În baza noului act, bloggerii care incită la ură rasială sau xenofobie prin materialele publicate pot fi condamnaţi pedepse cu închisoarea de până la trei ani.

(Mediafax)

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

11 thoughts on “Legi europene anti bloggeri

  1. “În baza noului act, bloggerii care incită la ură rasială sau xenofobie prin materialele publicate pot fi condamnaţi pedepse cu închisoarea de până la trei ani.”
    asta e ok, n-am ce comenta.

  2. e normal sa incerci sa limitezi instigarea la ura de rasa. pe bune acum. blogul este o forma de diseminare a informatiei si se poate constitui intr-un mijloc de a organiza chestii. caruia dintre voi i-ar conveni sa fie agresat (fizic sau online) pentru simplul motiv ca numele pe care-l poarta are sonoritate evreiasca, de exemplu?

  3. bai frate o sa ajungem sa nu putem sa facem nici o remarca datorita acestu politically corectness – ca unul e evreu, altu-i ungur, una e o femeie grasa… practic in state e un fenonem ca orice ai zice unuia el ca si contra argument baga discriminarea… c’mon – cea mai buna metoda de a pune pumnul in gura si de a suprima opiniile personale.

  4. @Schimbarea: asa e, se invata nu se impune. Dar educatia este una si abuzul e altceva. una e sa spui bancuri cu evrei si alta e sa faci moartejidanilor.ro in care sa scrii texte in concordanta cu numele de domeniu. Daca mi se pare stupid sa pedepsesti pe cineva pentru o gluma, pedeapsa pentru instigare la ura nu mi se pare stupida deloc.

  5. cred ca la asa ceva nu mai trebuie sa dai o lege… sunt deja legi clare…

    odata data o lege va fi folosita de avocati abili in a demonta eji de mii de cazuri in care apare conflictul de interese negru violator, curva chinezoaica, shmenar pakistanez etc… astia or sa faca ca OJ Simpson si o sa fim inghitit de un politically corecntess care o sa suprime orisece urma de opinie personala din societatae consumerista.

Leave a Reply

%d bloggers like this: