Let’s do it. Inca un an. Mai avem de invatat

Let’s do it. Inca un an. Mai avem de invatat

Pentru cei care nu stiu si n-au inteles ce tricouri aveau prezentatorii de stiri de la PROTV, ieri a fost campania Let’s DO IT Romania. Campania prin care tot romanul, cu mic si mare iese afara si strange gunoaiele pe care noi le aruncam de fiecare data pe unde apucam si pe unde avem chef.

Oamenii normali nu arunca gunoaie pe jos, dar mai sunt unii care o fac oriunde. Pe langa asta, teoretic, firmele de salubritate ar trebui sa curete si sa stranga gunoaiele cel putin din orase. Practic..

 

Un grup de 25 de elevi ai liceului Economic din Pitesti, impreuna cu doi insotitori si doi voluntari s-au inscris pe listele deschise de primarie, pentru ecologizare cu ocazia Let’s DO IT. Partea buna e ca primaria s-a implicat si a facut liste. Partea si mai buna e ca s-au strans oamenii care sa se duca la strans gunoaie.

Li s-a repartizat zona parcului Strand din Pitesti. O zona intens circulata si des frecventata de oameni in cautarea unui loc frumos. Cred ca e unul din cele mai vechi si vestite parcuri din oras, fiind amenajat acolo de dinainte de vremea comunistilor.

Am rugat-o pe Andreea sa imi spuna ce au facut ei acolo:

Am strans 22 de saci cu deseuri. Tin sa precizez ca am adunat deseurile si le-am sortat astfel: peturi, hartie (ambalaje), plastic, sticla, metale. Timpul efectiv de curatare a zonei a fost de la ora 9 pana la ora 12. Nu mi s-a parut o zona cu foarte multe gunoaie. Vara de-abia acum incepe si lumea va merge mai des in parc. Sacii au fost ridicati de catre cei de la Salubritate. I-am intrebat daca aceste deseuri sunt colectate selectiv mai departe. Foarte zambitori au aruncat toti sacii in aceeasi masina de gunoi. Daca la fel s-a intamplat si in alte locuri, este pacat de munca voluntarilor care s-au straduit sa adune deseurile selectiv. Primaria ne-a ajutat cu materialele necesare curateniei: manusi de protectie si saci menajeri. Si noi am adus de acasa saci si manusi. A fost o experienta frumoasa. Speram sa se pastreze curatenia!

Acum si eu sper sa se mentina curatentia, pentru ca de obicei toti cei care n-au nimic cu educatia se duc acolo si arunca gunoaiele.

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply