Limba romana se schimba

Limba romana se schimba

Eu stiam ca astia din generatia cu cheia la gat sunt cei putin mai in varsta decat mine. Cei care veneau si se duceau singuri la scoala. Derbedeii zilei de astazi, care se uita la acele televiziuni si protesteaza in strada pentru asistenta sociala, pentru ca ei nu vor sa munceasca. De fapt au dreptate. Ani la randul parintii lor i-au lasat singuri ca sa se poata duce la fabrica. Acum si ei isi doresc sa stea sa nu faca nimic si sa le pice. Ca asa le-a picat intotdeauna.

Ei bine generatia cu cheia la gat si-a facut pagina pe Facebook. Iar acolo se pun poze care iau share-uri. Cred ca asta e singurul scop al paginii aleia. In schimb, limba romana e uitata sau ignorata. Pentru ca atat timp cat veneai cu cheia de gat acasa, n-avea nici un sens sa mai inveti romana. Sau sa o exersezi dupa scoala.

limba romana se schimba

Pe vremea mea aparusera deja brelocurile si cheia statea in buzunar, ca sa nu vada hotii ca ma duc acasa cu cheia de gat.

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply