Lucruri practice de care este nevoie in fata la DNA

Daca nu treceti prin fata pe la DNA si daca nu lucrati la agentia de publicitate ce are sediul peste drum, n-aveti de unde sa stiti care e distractia acolo. O vedeti doar la televizor si nu intelegeti de ce e imbulzeala aia. Pai practic e imbulzeala acolo pentru ca nu e loc. E o strada mica, de 4.7 metri, standard, dar care nu are locuri de parcare. Se parcheaza pe unde se apuca si incap ce masini mai au loc.

Pe langa asta, nici o televiziune n-a avut inspiratia sa traga fibra optica la DNA. Asta ca sa lege camera de transmisiuni (sau camerele) direct in fibra optica si sa trimita astfel imaginile direct in sediu. Nu, fiecare televiziune vine acolo cu unul, doua fly-uri (masinile cu antena la care poti lega o singura camera) sau DSNG-uri care sunt masini mai mari. Si avem din start masinile de transmisie, masina reporterului, masina cameramanului. Din start strada se blocheaza. Mai mult, mai sunt si masinile angajatilor de la agentia de publicitate de ziceam mai sus, dar si masinile procurorilor.
Si acolo nu e nici un wireless. Pe acelasi principiu, e o fibra pe stalp, o tai, pui un wireless, dai internet la poporul ascultator si asa le merg eventual rucsacii de 3G mai bine, ca au si wireless.

Si acolo se parcheaza care cum apuca. Nu e nimic organizat, iar saracii reporteri stau acolo, mai ales acum, de dimineata pana seara. Fara toaleta, fara caldura, fara cort, fara nimic. Vara mai apar ele scaunele de pescar, dar acum, iarna, trebuie sa țopai putin.

Mai mult. Nimeni n-a inteles nimic din ce a facut Basescu la Cotroceni. Basescu si-a facut un studio TV la Cotroceni si l-a lasat mostenire lui Iohannis. Adica in loc de 700 de televiziuni cate sunt in Romania, doar o singura camera filmeaza la Cotroceni si toata lumea se leaga la ea.
Sau uite ce frumos o mai fac americanii. Toata lumea pune batul acolo, vine baiatul si da declaratii.

628x471

Apropo, la noi ar merge si un panou in fata la DNA 🙂 Ca tot sunt obisnuite vedetele sa isi faca poze la panou, de ce sa nu faca declaratii si in fata la DNA, la panou.

Si as mai veni cu doua lucruri. O macara. Da bine, se vede bine sa vezi cu macaraua cum pleaca omul din masina, inoata prin multimea de jurnalisti ca sa isi faca loc sa intre de buna voie si nesilit de nimeni in sediul DNA, apoi sa iasa pe ascuns, pe furis, grabit, cu catuse la maini.

Si pe langa asta. Nici o companie, dar nici o companie nu s-a gandit sa le dea jurnalistilor bete de selfie-uri pentru telefoanele mobile. Se poate asa ceva. Vedeam si noi pozele zilnice. Asa vedem doar bucati din bucuria zilnica. De fapt, asta cam ar fi si semnarea condicii, pentru drepturile alea de autor. Tot pentru DNA.

1601292_10152301773007255_6459686881880639301_n

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply

%d