Manageri idioti

Ce ma dispera de cele mai multe ori intr-o afacere e management-ul. Si cum bine spunea cineva, acum ceva timp, noi nu avem manageri deloc in Romania. Si ca astia se cauta, si se cauta pe bani grosi si sanatosi.

In schimb, managerii ce sunt acum aici, sunt de tipul, inca, comunist. De principiul ca … e ca mine si doar ca mine. Si ceea ce eu zic e litera de lege si bun. Indiferent daca cineva are o alta opinie sau nu. Si daca parerea ta e buna, eu, ca manager, o preiau, o modific si ti-o impun tie ca fiind parerea mea, pentru ca eu sunt cel care ia decizii si cel care are voie sa aibe o parere. In alta ordine de idei, managerii existenti sunt foarte subiectivi. De aceea actioneaza la impulsuri sentimentale, hotarasc imediat, fara a lua vreo decizie in urma unui studiu, sau in urma unui calcul. De fapt, de cele mai multe ori, pun pe cineva (probabil apropiat) sa faca aceste calcule si sa le gandeasca in locul lor ceea ce ei doresc, iar daca acest lucru e pe placul lor, il accepta, daca nu, actioneaza cum cred ei de cuvinta.

Daca, din fericire insa, treaba merge bine, managerul e fericit, si respectiv, si restul companiei. Daca, in schimb, treaba incepe sa miroase, managerii incearca sa acopere mirosul, nu sa il dizolve sau sa il dreaga. De asemenea vor folosi toate resursele existente pentru a continua sa reabiliteze aceasta treaba, in loc sa dezvolte ceva, sau altceva care sa le aduca succes.
De asemenea, vinovat pentru toate acestea va fi angajatul, sau vreun “negru pe plantatie” (dupa cum un apropiat folosea aceasta expresie), iar toate penalitatile si toate problemele se vor redirectiona catre acesta.

In schimb, de vreo 16 ani incoace, noi gandim diferit, suntem mai liberi si suntem altfel fata de pana acum. Avem acces la informatie, avem voie sa vorbim cum vrem si avem voie sa schimbam si sa oferim pareri. In aceleasi conditii, stau si ma intreb oare cat timp le-ar trebui astora de termina acum facultati de profil sa devina acei manageri de care e nevoie si nu aceste chestii de care ne lovim aproape in fiecare companie din tara asta.

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

One thought on “Manageri idioti

  1. lasa cristi ca ajung eu manager … ( ca sunt la management mai nou ) … vezi atunci distractia draq 🙂 glumeam … ai foarte mare dreptate cu ce spui … este nevoie de o noua mentalitate

Leave a Reply