Mancarea ieftina care expira maine

Americanii practica o masura misto de a vinde totusi mancarea care expira. Cu cateva zile inainte de a expira fac promotii pentru mancare, le dau la preturi mici, iar cei care vor sa cumpere mancare ieftina pot astfel sa se aprovizioneze. In marile magazine de la americani tot timpul se gasesc astfel de raioane, cu stocuri limitate ce-i drept, dar care reusesc sa vanda totusi mancarea pe care ar trebui sa o arunce o data expirata.

Cam acelasi lucru se intampla mai nou si pe aici. Pentru ca nu prea se mai cumpara mancare sau pentru ca magazinele s-au aprovizionat cu mai multa marfa decat au reusit sa vanda, au aparut si aici ofertele de genul doua sticle de lapte la pret de unul sau 3 salamuri la pret de unul. Aici ele sunt asezate exact langa aceleasi produse, dar care nu au ajuns la data expirarii.

Si totusi, ma intreb cine cumpara doua sticle de lapte la pret de una sau 3 salamuri la pret de unul daca ele expira maine? Adica laptele ar trebui baut azi, iar salamul daca il pastram in frigider la ce prostii contine cine stie daca maine mai poate fi mancat sau trebuie aruncat pur si simplu?

Ai cumpara asa ceva? Ai prefera sa risti in cazul in care mancarea ar expira maine?
Teoretic  era o reglementare pe la inceputul anilor ’90 care spunea ca daca mancarea expira maine ea ar mai putea fi folosita cateva zile, dar atunci nu existau atatea adaosuri chimice in mancare, acum adaousurile astea ar putea afecta calitatea mancarii dupa ce expira?

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply