Marvel continuă operațiunea specială: Morbius

Marvel continuă operațiunea specială: Morbius

E la modă să folosești acum expresia operațiune specială. Și Marvel chiar asta face. Dacă ar fi să păstrăm proporția termenilor, Marvel a pornit anul trecut o acțiune puternică prin care integrează toate filmele sale și fiecare film se continuă în altul cu alți actori și alt story.

Dar așa cum este de așteptat, nu toate filmele sunt din aceeași categorie. Marvel este un produs al filmelor cu super eroi, pentru că de asta avem Avengers, vârful de lance al filmelor de acest gen. De aici apar și alte filme. Am putea spune și că Spiderman, deși este extrem de solitar, de când a apărut în Avengers a devenit un derivat al acestui gen de super eroi.

Acum, orice alte filme de super eroi trebuie să se relaționeze cumva cu vârful de lance. Și o faci în câteva moduri. Ori ai un erou din primul eșantion care apare în aceste filme ”satelit”, ori ai vorbe despre un erou din primul eșantion în aceste filme.

În Morbius se vorbește despre Spiderman și despre Venom. Cam atât de genul spoilere. Dar filmul este bazat pe poveștile altor super eroi, care vin să întregească universul Marvel.

Și ce lipsea universului Marvel, altceva decât un film cu vampiri, dar de fapt cum apar filmele cu vampiri. Acesta este și lait-motivul acestui film: atingerea unei noi nișe foarte bine apreciată de către public, cu noi super eroi, de unde vom avea doi sau 3, dar neapărat povestea de clișeu a unui cuplu care luptă pentru bine.

Morbius este primul film din seria Morbius, iar trailerele de la final ne arată că povestea va mai continua. De data aceasta va mai aduce și alți eroi din alte povești de la Marvel. Dar între timp filmul abundă de efecte speciale și introduce un nou soft ce produce aceste efecte speciale. De fapt, așa cum ne-a obișnuit Marvel de câteva filme încoace reinterpretează anumite clișee pe care le vom recunoaște cu siguranță. Nu ți le spun pentru că trebuie să vezi filmul la cinema.

De ce trebuie să vezi filmul la cinema? Pentru că s-au redeschis cinematografele și e bine să te duci la cinematograf. Te ajută.

Am văzut filmul la IMAX, la Afi Cotroceni ceea ce îți recomand și ție.

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply