Metroul din Drumul Taberei este gata! Va fi inaugurat in urmatorii 75 de ani

Metroul din Drumul Taberei este gata! Va fi inaugurat in urmatorii 75 de ani

Un reportaj de pe Hotnews de astazi anunta pompos ca metroul din Drumul Taberei este gata. Nu credeti ca este gata? Priviti aici.

image-2015-02-4-19288841-0-tunelul-dinspre-favorit-spre-orizont

Tunelul este gata in totalitate. Adica cartitele si-au terminat treaba pe care o aveau de facut, au facut tunelul, au terminat de construit. Acolo este totul gata acum, e uscat si bine in subteran. Mai mult au tras chiar si curent electric si au montat neoanele.
Acum se poate circula prin tunel. Teoretic, pentru ca practic, ei trebuie sa se tina de ce au anuntat pe panouri.

1-metrou-in-3-ani

Nu de alta, dar daca voi credeati ca sa sapi un tunel de metrou pe sub Bucuresti este dificil, iata ca asta a fost cea mai usoara sarcina. Cea mai grea sarcina incepe abia acum. Si anume tragerea sinelor de cale ferata in acest tunel.

Daca in tarile civilizate sinele astea de cale ferata se trag imediat ce se face tunelul, la noi sa ne uitam cat de repede se face o cale ferata la suprafata intre ceva si altceva. Sau cate cai ferate noi au facut romanii in ultimii 25 de ani.

Deci practic avem metrou in Drumul Taberei, dar cum se lauda astia, mai sunt de facut scarile de acces in statiile de metrou. Asta dureaza maxim doua saptamani, e greu sa faci o scara dreapta, repede. Atunci in tot acest timp ar fi putut ca cineva sa vina din spatele cartitelor cu sinele de cale ferata ca sa circule metroul pe ele. Nici asta nu e posibil.

De altfel, de ce sa avem metrou care sa circule in Drumul Taberei, intre Valea Argesului si Academia Militara, in timp ce putem sa nu avem un metrou care sa circule intre capatul lui Drumul Taberei si Eroilor. Adica daca tot putem sa nu-l facem, pai atunci sa alegem optiunea sa nu-l facem.

Aparent la metroul din Drumul Taberei, teoretic, ar mai fi de lucru asa. Doua saptamani pana se muta instalatiile de la capatul tunelului, inapoi la Academia Militara. Apoi alte doua saptamani, ca acele instalatii sa se monteze la Academia Militara. Apoi o luna de zile – sa zicem asa din burta – ca acele instalatii sa sape in tunel de la Academia Militara pana la Eroilor. Si dupa care … gata. Deci teoretic, in doua luni de zile toata portiunea asta ar fi uscata si circulabila.

Practic mai sunt 75 de ani de lucru la metroul din Drumul Taberei.

Pai daca pana acum, au durat 5 ani de zile lucrarile de la metrou, iar tunelul a fost realizat de la Academia Militara pana la Valea Argesului in trei – patru luni de zile, acum, mai avem de lucru.
Si nu, la noi nu se lucreaza concomitent. Noi n-avem echipe de cateva sute de muncitori care sa traga sinele de cale ferata in metrou, care sa traga cablurile de curent, care sa lucreze la statiile de metrou, care sa refaca infrastructura de la suprafata si asa mai departe. Adica daca tot e statia de metrou gata, de ce nu o acoperi cu pamant si de ce nu dai drumul la circulatie in Drumul Taberei?

Pentru ca, stati ca ne explica seful.

 

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply