Mi-am pierdut parola de mail. Ce fac?

Ti-ai pierdut parola de mail? Ce ai de facut acum? Mai stii raspunsul la intrebarea de securitate? Intrebarea ta de securitate este una simpla spre exemplu ce caine ai si toata lumea stie ce caine ai pentru ca ai pus album de poze cu Azorel pe Facebook? Si ce faci daca ai facut asta? Cum te protejezi de problemele astea? Raspunsurile le-am zis de dimineata la Realitatea TV.


 

Parola diferita de dictionar

Exista o groaza de mailuri care au parola default. De obicei noi la IT punem parola default 1- 6 sau 1 -9, dar cine si-o schimba dupa aia? Cati dintre voi aveti parola numele + data nasterii? Nu e logic pentru cineva care vrea sa sparga un cont sa incerce parola Simona1982? De asta recomand, pe langa generatoarele de parola care pot fi greoaie uneori, ca doar nu retii o parola de genul AS43@#$deFe4, parole care contin chestii din jurul tau. In perioada in care fumam lukcy, parola mea de root era luckystrike_13#!@ si nimereste tu combinatia asta. Sau ma gandesc la pix_cu_Gel_alb4stru.

Intrebarea secreta sa fie secreta

Pentru ca toate conturile de mail au intrebari secrete stupide si raspunsurile trebuie sa fie stupide. Adica la intrebarea care este orasul de nastere, nu poti sa raspunzi Bucuresti, poti in schimb sa raspunzi sus pe munte sau cine stie ce cafea cu lapte. Asta e un raspuns greu de descifrat de catre impostori.

Nu accesa linkuri aiurea

Exista o groaza de spam-uri ce ruleaza pe mess, pe facebook si prin mail. Exemplu a murit Eminem sau poza noua de la mare, click aici. Cine iti trimite asa ceva? Nu accesezi e simplu. Mor cand vad ca se acceseaza iar apoi se trimit repede mesaje de genul: new pic, click here. Iar mesajele astea vin de la cunostinte cu care vorbesc in limba romana. De ce mi-ar scrie in engleza daca nu este virusat? Pentru ce sa accesez atunci linkul ala?

 

Stiu ca nu luati in seama masurile astea de securitate, dar macar ganditi-va inainte de a accesa un link de pe undeva.

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply