Mitingul ratelor

Pentru cei care au deschis monitoarele mai tarziu ieri a fost un pic de deranj in Bucuresti, anume au venit niste zeci de autocare cu ceva demonstranti sa se adune in fata Guvernului sa-l asculte pe CRBL si sa se dea la televizor. Pentru presa au venit sa protesteze. Anyway, din declaratiile protestatarilor de la televizor am retinut doar urmatoarele, iar aici va rog putina atentie:

– am salariul 800 de lei, nu mai stau in invatamant, am familie de crescut, am copii, am rate
– am pensie mica, daca mi-0 mai scad si pe asta nu mai am cu ce sa cumpar mancare, medicamentele se scumpesc, am rate
– sunt bugetar, am salariul mic, nu pot sa ma dea afara, am rate.

Punct si de la capat.

In Piata Victoriei ieri au protestat doar sindicalistii. Aia care cotizeaza in fiecare luna banii pentru sindicat, iar acum a venit momentul ca sindicatul sa organizeze o excursie pentru ei. Partea distractiva a fost ca cei care nu doreau sa vina la protest aveau ziua de lucru taiata de catre sindicat, daca veneau nu, se considera ca erau la lucru. Oricum nu conteaza ca au protestat doar sindicalistii, pana la urma toti avem probeleme, insa unii dintre noi mai si muncesc. Ce au facut protestatarii in Piata Victoriei, au dansat, au fluierat si atat. Ah, s-au plans ca au rate.
Daca ati fost week-end-ul asta in Bucuresti si daca nu ati fost la concert la AC/DC ati fi auzit vuietul multimii de la concert. Ala a fost protest, nu ce s-a vazut ieri la Victoriei. Ala trebuia sa fie protestul. Oricum scutierii si jandarmii veniti din Kosovo cu arme de lupta, stateau ascunsi in spatele Guvernului gata sa intervina.

In schimb protestatarii au fost doar persoanele alea lenese si neinteresate care acum 2 ani de zile n-au facut nimic mai mult decat rate. Si rate din alea nesimtite. Imi amintesc ca mie banca mi-a zis ca poate sa-mi dea bani de Audi sau de BMW, orice model vreau eu ca ii place tipei de la credite de mine. Am refuzat-o linistit, chiar daca ma incadram pe nu stiu cati ani, spunandu-i ca n-am nevoie si ca rata mea trebuie sa se incadreze intr-0 limita. Nu am luat ca disperatul bani cu indatorare de 70% din salariu, iar dupa ce fac asta sa iau si carduri de credit cu buletinul ca  sa mai cumpar o plasma si alte alea. Eu am fost singurul fericit care si-a taiat cardul de credit (si am destule neajunsuri din cauza asta in afara tarii), tocmai pentru ca nu am nevoie de el. Nu vreau sa am tentatia sa folosesc niste bani pentru care as plati de 10 ori mai mult. In schimb toti protestatarii astia asta au facut. Au facut credite fara sa le poata acoperi, iar acum cand totul e nasol … nu sunt ei de vina dom’le.

In principiu astia care au fost in Piata Victoriei sunt oamenii de care noi nu avem nevoie. Sunt plebea societatii, aia care nu muncesc, aia care nu aduc nimic in plus, aia care nu aduc o inovatie sau vreun lucru astfel incat sa creasca profitul companiei (iar despre asta eu am tot vorbit).

Partea proasta e ca oamenii care au muncit in perioada mitingului au protestat pe internet, dar despre asta vom vorbi zilele urmatoare.

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply

%d bloggers like this: