Netoo #5 – reactii

Eh … acuma sa ma scuzati ca nu va pun tuturor celor care ati scris despre netoo #5 linkuri, dar e posibil sa nu va fi citit pe toti. Sau nici macar sa nu stiu ca ati scris, in schimb, pot sa fac si eu la fel ca voi si sa imi exprim parerea despre ceea ce a fost Netoo #5.

Manafu deplangea in inceput ideea unui Netoo vazut ca o conferinta de presa, unde unii vin … vorbesc, ceilalti asculta si sunt de acord. Eu deplang acum ideea de intalnire care s-a intamplat aseara, pentru simplul motiv ca a fost un pic cam multa galagie si nu a fost o masa rotunda asa cum ar cam fi o buna idee sa fie. Ca sa nu fiu inteles gresit, ideea de discutie e buna, dar pana la punctul cand cei din spate se sparg in bisericute si incep sa vorbeasca unii cu altii si sa dea un murmur ca zgomot de fond.

Partea proasta a intalnirii a fost Iulian Comanescu, pentru simplul motiv ca a venit cu regulile lui de “how to blog”. Nu neaparat pentru ca ar fi vrut sa le impuna, insa pentru simplul motiv ca nu a stiut cum sa le dezvolte corect, si s-a legat de faptul ca eu am zis “muie RDS“. Pana la urma am fost bucuros ca l-am vazut pe Comanescu, ca am descoperit ca e un blogger care e in primul rand jurnalist si caruia i se rupe de blogul pe care-l face. Si asta din simplul motiv ca il face din postura de jurnalist si il priveste dintr-un punct de vedere superior. Adica io’s blogger, am domeniu si atrag vizitorii de la hotnews, asta inseamna ca voi ceilalti sunteti un nimeni, nu aveti acelasi efect ca si mine.

Pe de alta parte, Adrian a incercat sa exemplifice de ce ar avea nevoie un blogger de un anume cod de conduita si pe scurt a incercat sa exemplifice cam ce ar trebui sa fie acest cod de etica al blogurilor.

Deci, pana la urma … noi ce facem aici … se cheama blog. Nu se cheama jurnalism, nu se cheama nici macar jurnalism online. Pentru ca jurnalismul scris a devenit online, si pentru ca pe noi nu ne cheama Bradut ca sa facem jurnalismonline.ro.

Ce argumente as vrea sa aduc in continuare le-a scris deja Bobby pe blogoree.ro si nu vreau sa le repet sau sa le copiez, mai bine intrati acolo, insa … concluzia e una singura si simpla: blogurile sunt in cel mai bun caz o ramura a jurnalismului, nu pot fi confundate si nici macar legate de acesta. Sunt acea opinie subiectiva asupra unor evenimente pe care noi le percepem asa cum consideram noi ca trebuie sa le percepem.

Codul de bune practici al blogurilor inseamna doar o idee de a scrie sub indrumarea unor lucruri pe care aproape oricine le are in pagina de termeni si conditii.

In schimb, in alta ordine de idei, urmatoarea intalnire netoo, ar trebui sponsorizata de catre cineva (booby poti?) cu un microfon, 2 boxe, si o idee de cerc ca sa putem comunica mai linistiti si constructivi. Stii … ca la alcoolici anonimi, numai ca aici suntem bloggerii 😛

Inregistrarea de mai jos reprezinta toata editia netoo #5. Zgomotul de fond e facut de un frigider gol de cola si de aia care discutau, pe langa, in spate. Urmeaza si video.

bunepractici

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply