Nici sport.ro n-ar da titlul asta! Vei da click si nici nu crezi ce se va intampla! INSTANT prietenii tai vor ramane SOCATI!!

Nici sport.ro n-ar da titlul asta! Vei da click si nici nu crezi ce se va intampla! INSTANT prietenii tai vor ramane SOCATI!!

Intai a venit ieri prognoza Soc de la meterologi.

920660_10151659655981204_77197401_o

Asta inseamna ca azi va fi vremea la fel ca ieri, adica cald si peste 30 de grade, asa cum au fost zilele acestea. Si eu m-am tot gandit de unde pana unde apar titlurile astea, iar in final mi-a picat fisa. E o poveste veche de 20 de ani.

Va amintiti de anii ’90? Acei ani cand nu exista internet si lumea comunica prin scrisori de la Posta Romana? Va amintiti ca asteptati cu infrigurare scrisori cu saptamanile, ca va bucurati cand se umplea cutia postala, ca pe vremea aceea gagicile se gaseau in revistele pentru tineret, nu pe Facebook? Nu? Inseamna ca sunteti mai tineri, dar nu e nici o problema.

Pe vremea aceea pe langa scrisorile normale ce se trimeteau prin posta erau si primele inceputuri in ale scam-ului. Si toate acestea erau scrise cu titluri mari, cu majuscule si obligatoriu de mana. Se povestea acolo ca ai fost inclus intr-un lant, ca acea scrisoare este binecuvantata de nenea nu stiu cine, ca e aducatoare de noroc, ca ai primit scrisoarea asta si daca pui la loto acum devii milionar. Existau si exemplele clasice ale domnului John Smith care a primit scrisoarea si acum este fericit. Dar toate acestea nu erau gratis.  O data intrat in lant, trebuia sa trimiti scrisoarea la inca 10, 20, 30, 50 de oameni. Pentru ca daca nu trimeteai iti va cadea o mana. Sau erau alte exemple de oameni care au cazut cu masina in lac, la ora 13:21. Sau carora le-a luat foc casa. Sau care au fost afectati de imagini socante.
Si toate povestile astea erau scrise cu atat patos si cu atat de multa pasiune incat ti se forma in minte imaginea grotesca si socanta a povestii citite pe o hartie scrisa de mana, cu litere mari, eventual trasa la indigo. Pentru ca nici xerox nu exista pe vremea aceea. Ei bine cei care citeau povestile atunci erau copii. Acum sunt oameni mari si asa li s-a format pasiunea.

Trebuie sa zic si ceva de Timesnewroman, dar nu ii pot asocia pozitiv cu articolul asta negativ.

 

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply

%d bloggers like this: