Noi avem ghinion sau chiar suntem prosti?

Cosmin Alexandru scria prin luna mai despre logo-ul de tara. El critica atunci modul in care se lansa algegerea brandului turistic romanesc. Si avea dreptate, au anuntat prost ca THR si TNS vor lucra la brandul de tara, in schimb a fost foarte bine primita prezentarea. Din aceasta prezentare e obligatoriu sa ramanem cu imaginea asta

Adica cum ma astia care au facut super logo-ul Spaniei, super logo-ul Greciei, Central America si celelalte au facut logo-ul de mai jos pentru Romania?

Cum? Suntem noi ghinionisti sau prosti si nu stim pe ce sa aruncam banii?

Update: Ministerul Turismului da un comunicat in care teoretic se scuza.

Referitor la drepturile de proprietate intelectuală, Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului a prevăzut următoarele obligaţii contractuale în sarcina asocierii THR-TNS:
–    prestatorul garantează că elementele manualului de brand sunt originale şi nu încalcă dreptul de autor, drepturile conexe sau un alt drept de proprietate intelectuală aparţinând sau exercitate în condiţiile legale de către un terţ
–    prestatorul garantează că nu există niciun fel de limitări legale ori contractuale sau alte împrejurări,  în a cesiona drepturile de proprietate intelectuală
–    drepturile patrimoniale vor fi considerate ca cesionate în mod irevocabil ministerului  de la data executării obligaţiei de plată a serviciilor.
Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului s-a asigurat că elementele brandului sunt înregistrate la OSIM.

Da, se scuza, problema nu e la noi. Noi am inteles de la furnizor ca ar fi fost original si astfel am platit banii. Ce a facut furnizorul, cu cat l-a cumparat, de unde l-a cumparat, daca noua ne-a zis ca e original, problema nu e la noi.  IstockPhoto are si el la vanzare fix acelasi logo folosit in exemplificarea Romaniei.

Problema mea e acum de ce dracu aia au luat un logo de pe net, de pe un site de logo-uri care asta face in loc sa plateasca un designer sa le faca asa ceva, asa cum au facut in cazul tarilor exemplificate mai sus.
Sau au primit materialul finit – in sistem tipic romanesc, uite materialele, cu astea lucrezi fa logo – si din ele au trebuit sa conceapa acest logo de tara?

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply

%d bloggers like this: