noi idei de laptopuri …

Utilizatorii fideli de laptop cauta acum nu doar o configuratie buna, ci si un ecran mai mare si o baterie mai rezistenta.

 

Modelul Amilo Si 1848·u va fi primul de la Fujitsu Siemens care va incorpora tehnologie UMTS. Laptopul care va aparea in noiembrie va avea un ecran de 15,4 inchi, iar conexiunea UMTS se pare ca va fi asigurata de T-Mobile. Computerul va costa in jur de 1.500 de dolari.

Bateria de opt ore

Pana cand laptopurile cu UMTS vor fi puse in vanzare, alte probleme tulbura piata: acumulatorii de laptop nu sunt bine-veniti in avion! In urma mai multor incidente in care bateriile de la anumite computere portabile au explodat, s-a decis ca pasagerii sa fie obligati sa scoata acumulatorii din laptop inainte de a urca in aparatul de zbor.

Acestea sunt insa exceptii. Utilizatorii inraiti ai laptopurilor nu renunta la preferintele lor si cauta acum aparate cu baterie mai durabila.
Bateria de opt ore – un vis pana de curand – este pe cale sa devina realitate.

Pana in 2008, Intel crede ca vor exista numai laptopuri capabile sa reziste minimum opt ore fara a fi alimentate cu energie electrica. Plusul de energie se pare ca va veni chiar de la acumulatori, nu de la inovatii externe.

Compania Zinc Matrix Power lucreaza la un model de acumulator alcalin cu zinc, capabil sa furnizeze mai multa energie decat bateriile Li-Ion, dar care nu ocupa mai mult spatiu. Firma Pionics studiaza producerea unei baterii tot de tip Li-Ion, dar cu performante mai bune, iar alte companii intentioneaza sa lanseze variatii de baterii, de exemplu cu Li-Polimer.

Componentele computerului influenteaza energia consumata. Placa grafica, de exemplu, este un element care „mananca” multa electricitate si exista intentia de a o integra in placa de baza. Ecranul este un alt consumator important. De aceea, producatorii de ecrane cu cristale lichide scot pe piata modele care consuma doar 3 W in medie.

Ecrane-gigant

Monitorul laptopului este foarte important, pentru ca el atrage cumparatorul prin design si tot el constituie capacul aparatului. Cele mai uzuale ecrane de laptopuri care sunt comercializate in prezent sunt cele de 15 inchi, dar exista si modele de 17 inchi. Ecranele cu diagonala de 20 inchi au aparut de curand.

Stilul de lucru se schimba atunci cand ai pe masa un laptop de mari dimensiuni si greu. Nu mai este vorba despre un computer destinat calatoriilor frecvente, ci mobilitatii in interiorul casei sau al sediului firmei. Laptopurile cu ecrane foarte mari sunt preferate de cei care fac design, arhitectura, pagini de web etc.

La aceste modele, este important ca placa video sa aiba memorie mare. Din moment ce ecranul enorm va consuma memorie, este bine ca memoria placii video sa fie suficienta, in asa fel incat computerul sa nu mai foloseasca RAM prea mult in scopuri grafice.

Unul dintre modelele cu ecran de 20,1 inchi este Dell XPS M2010, un hibrid intre laptop si desktop. Tastatura este detasabila, iar laptopul are un maner integrat care serveste si drept suport pentru monitor.

Acer Aspire 9805WKHi are un drive pentru noul format de disc, HD-DVD, procesor dual-core si 2 GB de memorie RAM.

Un alt model deosebit este Voodoo Envy u:909. Desi are ecran de „numai” 19 inchi, laptopul are 2 GB de RAM si un design metalizat care sigur va atrage atentia.

Sursa: evz.ro

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply

%d bloggers like this: