Nokia Lumia 925

Nokia Lumia 925

Daca e sa va ganditi ca Nokia a murit, ei bine nu. Si continua sa lanseze pe piata telefoane mobile cu platforma Windows destul de reusite. Unul dintre acestea este Nokia Lumia 925.  L-am luat la butonat si nu m-a dezamagit.

Acuma as putea sa va insir toate caracteristicile tehnice alte telefonului, procesorul dual core de 1.5 Ghz, display-ul clearblack AMOLED si asa mai departe. Dar nu va obosesc cu astea. Va spun fix ce a facut telefonul in mana mea.

E destul de subtire, dar nu il pierzi. Totusi display-ul de 4.5 inchi e destul de mare incat sa iti dezvolte o rezolutie de 1280 x 780 pixeli, suficienta pentru vizualizarea clipurilor HD, dar si a detaliilor din poze. Si daca tot a venit vorba de poze, camera foto de 8 megapixeli e suficienta atat timp cat vine cu tehnologia PureView, ce face ca pozele sa fie cat se poate de performante. Mai mult decat atat, Nokia vine cu aplicatiile specifice pentru poze, astfel incat poti edita pozele pentru bestshot, pozele pentru action, dar si sa scoti din poze elementele nedorite.

Nu-mi dau seama cat de greu este de dezvoltat o aplicatie pentru Windows Phone, dar  aplicatiile sunt aproape bine pregatite. M-a suparat Foursquare ca a stat cam mult sa se gandeasca sau twitter ca mi-a crapat o data. Dar se vede ca e mult mai rapid decat ce am eu acasa acum, windows phone 7.5.

Daca v-ati saturat de androizi si iPhone si doriti o alternativa placuta, trebuie sa stiti ca Google a oprit suportul conturilor Gmail pentru Windows Phone. Asa incat, daca aveti agenda telefonica pe un cont de Gmail, aceasta nu va putea fi trecuta pe Windows Phone decat cu copy paste (export/import) si nu se va mai actualiza in Gmail. Pentru ca nu poti conecta un cont de Gmail la Windows Phone. Daca in schimb aveti cont de Google Apps, aceste conturi si servicii sunt suportate full in Windows Phone si functioneaza corespunzator ca orice alt tip de cont exchange.  Acum eu nu stiu pe cine sa urasc, pe Google care nu vrea sa ofere serviciile sale pentru utilizatorii iPhone si Windows Phone sau pe acesti producatori care nu isi aduc serviciile la cerintele Google si nu sunt in stare sa incheie o intelegere cu acestia care sa si functioneze.

Telefonul consuma destul de mult internet wireless. In cateva ore am reusit sa transfer 1 giga si ceva, doar din setarea conturilor de mail, retele de socializare si agenda telefonica. Pe 3G mi-a consumat doar 100 de mega, ceea ce e destul de rezonabil, desi n-am urcat poze pe internet.

Nokia Lumia 925 vine cu o baterie de 2000 mAh, ceea ce ar trebui sa ii dea o anumita autonomie. Eu insa n-am reusit sa gasesc de unde sa ii scot acel ceas de pe ecran, atunci cand telefonul este in stand-by. Iar mie bateria mi-a tinut cel mult 3 ore. Asta ca sa nu spun faptul ca s-a incins foarte, foarte mult. Aproape cat sa faci un ou prajit pe telefon. Da chiar, trebuia sa incerc.

wp_ss_20130816_0001

Dar una peste alta telefonul este chiar dragut. Si pare a fi rezistent. Dar cu toata experinta mea nefasta a telefoanelor din gama Lumia, prefer sa nu il scap intamplator pe jos sa vad daca rezista sau nu. Ecranul clar are nevoie de folie de protectie.

Telefonul l-am primit in cadrul campaniei Orange Smartphone Testers

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply