Nu donati pentru Japonia

Unul din blogurile Reuters a publicat un articol dur al carui titlu era scurt: nu donati bani pentru Japonia. Si argumentele erau simple si solide: Japonia are bani, e o tara foarte dezvoltata, are un guvern si mai ales proceduri care functioneaza.

Si asa cum au reparat strazile in 4 zile, Japonezii isi vor reveni ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat. Intr-adevar, sunt stresati acum pentru ca li s-a stricat centrala electrica si nu mai au curent, dar imediat vor rezolva si problema asta.  Si sa fim realisti, japonezii au mai tot trecut prin asta. Ajunsesera putere mondiala in al doilea razboi mondial, au venit americanii si i-au ras de pe fata pamantului, acum sunt partenerii si principalii lor furnizori. Vor reveni si la asta si repede. In ceea ce ma priveste sper sa nu se scumpeasca iar componentele electronice ce se fabrica acolo. Ah si super glue-ul.

 

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply

%d bloggers like this: