Nu esti singur pe strada

Eu cred ca politia ar trebui sa demareze o campanie de constientizare a desteptilor de pe sosele, anume aceea ca nu sunt singuri pe strazi.

Spre exemplu nu te bagi intr-o depasire si dupa ce ai ajuns paralel cu masina pe care o depasesti, franezi ca sa ai aceeasi viteza cu ea si sa intri in fata ei, probabil mai e vreunul in spatele tau care face aceeasi depasire, mai ales daca masina respectiva merge cu viteza mica.  Sau dupa ce ai depasit si te-ai pus in fata masinii depasite, franezi, ca nu cumva sa fii cu mult peste limita de viteza din localitatea respectiva. Atunci de ce ai mai depasit? Sa fii tu primul din coloana?

Inteleg ca nu avem indicatoare rutiere, dar daca ai iesit din localitate, poate ar fi bine sa apesi putin pedala aia de acceleratie pana la 100 km/h, care este limita pe drumuri nationale, in Romania, in afara localitatilor. Daca mergi tot cu 50 la ora nu te ajuta pe tine si nici pe ceilalti.

Si daca ai o masina smechera, audi, bmw sau alte de genul asta cu multi cai putere, nu poti urca o panta cu doua benzi de urcare pe partea stanga. Aceea este pentru cei care vor sa depaseasca si au voie sa mearga cu 30 km/h mai mult decat limita legala in acel sector de drum. Tocmai pentru a depasi masinile care nu pot urca panta. Pentru asta au fost facute aceste benzi suplimentare, nu pentru a te bucura de peisaj in panta, in urcare, ci pentru a depasi pe cei care nu pot urca.

 

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply