Mancarea la microunde

In ultimele doua zile am tot cautat mancare pe care sa o fac la microunde. Pentru ca n-am chef sa pornesc aragazul, pentru ca mi se parea mai practic si mai ieftin. Iei produsul congelat, deja preparat, il pui in cuptorul de microunde, ii zici acolo cat sa mearga si cand face bing, inseamna ca e gata.

La marketul din cartier nu am gasit nimic. Numai piept de pui, mici, gratare care mai de care, chestii care nu se fac la microunde, cel mult la cuptorul electric sau la cel pe gaz, ca sa nu vorbesc de tigaie.

Si totusi aproape toata lumea si-a cumparat un cuptor cu microunde acasa, tocmai pentru a se bucura de acesta minunatie a tehnicii care iti economiseste timpul din bucatarie, de la cateva ore la doar cinci minute. Si atunci eu ma intreb, voi la ce folositi cuptoarele cu microunde? La facut popcorn si atat? Sau mai rau, la incalzit cafeaua?

Mi-am luat adineauri niste snitele congelate de la Edenia. Aratau bine si ma gandeam ca se pot face la microunde foarte repede. Drept urmare am cautat pe ambalaj ceva indicatori in acest sens. Singurul lucru care il specificau acolo, a fost sa iei mancarea sa o pui in cuptorul pe gaz incalzit la 200 de grade si sa o lasi acolo 20 – 30 de minute. Am incercat asta la microunde. Dupa 15 minute nu erau facuti, dupa 20 de minute erau deja arsi. Asa ca nici asta nu a fost o combinatie.

Si acuma eu n-am chef sa fac jumatate de oras sa ma duc in nu stiu de market ca sa caut mancare pentru microunde, dar si daca as face asta, nu-mi amintesc exact unde in marketuri se gaseste mancare pentru microunde.

Avantajul nostru e ca in restul lumii, oamenii s-au cam saturat de mancarea de la microunde. In timpul asta noi ne-am cumparat aceste cuptoare si le folosim pe post de mobilier in casa, negasind in magazine ce sa cumparam pentru ele.

Asa ca ziceti-mi si mie, voi la ce folositi cuptoarele cu microunde, poate n-am vazut eu ceva in magazin.

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply