Nu mai vreau siteuri de mobil

Suntem la final de 2013 deja, iar astazi mi-am luat tableta cu mine ca laptopul nu are baterie. Asa incat tot browsingul se face de pe acest dispozitiv cu android si rezolutie de 1280×768. Adica exact aceeasi rezolutie pe care o are laptopul meu.
Dar acesta nu e cel mai performant dispozitiv. Au aparut tablete mult mai rapide, mult mai bune si cu ecran cu rezolutie mai mare.
Si totusi, acum eu vad pe tableta siteuri de mobil, createjn 2010. Adica acum 3 ani. Atunci siteurile de mobil erau simple si seci pentru ca nu aveam internet si pentru ca telefoanele noastre erau de 640 de pixeli si se blocau.
Acum avem telefoane de 1920×1080 pixeli, fix cat televizorul de acasa. Sau tablete care sunt mai performante decat laptopul de la munca. Asa incat ar trebui sa nu mai folosim versiunile de mobil ale siteurilor.
Probabil Google se va supara pe mine, pentru ca ei au o campanie si un concurs pentru dezvoltatorii de mobil,  astfel incat sa ai pagini de mobil. Euma gandesc altfel. Oricum nu cumpara nimeni publicitate pe mobil. Atunci, de ce sa ne chinuim sa vindem ceva unde sa nu se bage nimeni. Pe de alta parte, traficul de mobil a explodat. Ma uit, avem deja 3 milioane de unici pe mobil in Romania, daca nu cumva sunt mai multi.

Atunci de ce sa le oferim acestor oameni o experienta deficitara pe mobil, in loc sa cautam sa facem un site care sa nu consume foarte mult net, sa se afiseze corect pe platformele existente acum, dar mai ales sa fie un nou look pentru siteul respectiv.
Si atunci care ar fi exemplul de urmat. Clar, telefoane mai mari de 1920 ca si rezolutie nu au prea aparut acum. Dar nici mai mici de 1280. Si atunci de ce sa nu servim un webpage care nu e mobil…

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply