Nu va mai lasati telefoanele in taxiuri

Daca ar fi sa mai puna inca una pe lista motivelor pentru care eu refuz sa circul cu taxiul ar fi furtul telefoanelor de acolo. Nu ca as fi suficient de idiot incat sa-mi las telefonul prin masina, ci pentru ca ii vad pe soferi cum se uita la mine in telefon cand stau pe twitter, facebook, or else. Ahaaa, asta e din ala de are smartphone, deci are bani, deci ia sa-l facem.

Si nu as scrie asta daca n-as cunoaste cazuri. Acesta e unu, un Samsung Galaxy S II, celalat caz ar fi Julius cam cu acelasi tip de telefon.

Pe principiul ai telefon mobil smecher, foloseste-l cand ai nevoie de el. Nu in metrou, taxi sau autobuz, pentru ca se mai uita si altii in telefonul tau. Ah, dar sa ma scuzati ca eu ma uit in tabletele si telefoanele voastre prin metrou, pur si simplu e ceva luminos si ma face foarte curios. Mai ales ca voi va faliti, uite, am net gratis la metrou si am telefon bun.

Partea cealalta a povestii e ca poti sa iti faci asigurare la telefon, sa il inregistrezi la operator, iar daca acesta se fura, in momentul in care se deschide politia va sti unde se afla. Si daca politia ar avea un gram de implicare sau stimulare materiala pe baza de atentie, ar putea si sa va recupereze telefonul repede.

In alta ordine de idei am vazut pentru prima data cum arata o cerere din aia oficiala sa arati IP-ul si datele cuiva de pe un site. Se practica si astea, in urma unei hotarari a unui tribunal.

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply