Numai cu pusca in spate

Romanii sunt obisnuiti sa isi faca munca numai impinsi de la spate. Asa au fost invatati sub asuprirea otomana, asa au fost invatati sa faca sub comunism, asa trebuie invatati sa faca si in continuare. Pentru ca putem sa ne uitam iarasi in istorie, atunci cand romanii au lasat-o la rece nu s-a mai dezvoltat tara asta, din contra, au distrus tot ce se construise inainte. De asta n-a rezistat nici o cladire interbelica pana la comunism, pentru ca erau construite la inceputul secolului si n-au fost intretinute. De asta nu va rezista nici ce am facut noi in comunism pana in 10 ani, pentru ca nimic nu mai e intretinut.

132

Ieri muncitorii ce reparau pavajul din piata Charles de Gaulle lucrau cu politistul in spate, care statea sa ii verifice ca ei chiar lucreaza nu ca blocheaza intersectia asa sa se simta bine.

Intr-o tara civilizata chestia asta se numea amenda pentru firma constructoare, ca nu si-a desfasurat treaba noaptea, ca n-a luat masuri de deviere a circulatiei, ca a blocat un drum public. Dar nu suntem o tara civilizata.

Pentru cei care in continuare se intreaba de ce nu dispare pavajul de pe Aviatorilor si Perzan: este monument istoric protejat de Unesco.

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply